Teknoloji Facebook’un bu uygulaması çok kullanılacak!

Facebook’un bu uygulaması çok kullanılacak!

03.04.2015 - 15:39 | Son Güncellenme:

İnternet dünyası videolarla dolup taşarken görünen o ki Facebook’un Riff’i uygulaması da çok kullanılacak!

Facebook’un bu uygulaması çok kullanılacak

Her yıl olduğu gibi 1 Nisan 2015'te de pek çok firma, şakalarıyla kullanıcılarının/müşterilerinin ilgisini çekmeye çalıştı. Google tüm siteyi ters çevirdi ve şöyle bir video yayınladı; Amazon, insanları 1999'daki site tasarımıyla karşıladı vs. Ancak herhangi bir 1 Nisan şakası yapmayan firmalar da vardı. Örneğin Jon S. vonTetzchner’in yeni şirketi Vivaldi, 1 Nisan’da yeni bir Snapshot yayınladı; Facebook ise işleri biraz daha büyüterek, bu tarihte yeni bir uygulamasını piyasaya sürdü: Riff! İlk etapta 1 Nisan şakası zannedilen Riff, tamamen gerçek bir uygulama. Peki ne işe yarıyor?

Haberin Devamı

İki sosyal medya devi Twitter ve Facebook, içerik paylaşım işini gün geçtikçe video kısmına daha çok kaydıracak gibi. Twitter’ınVine platformu ve geçtiğimiz günlerde Periscope’u satın alması; Facebook‘un da Riff’i duyurması tesadüf değil elbette. Tüm bu uygulamaların birbirinden çok farklı olması da, bir diğer güzel yanları; birbirinin kopyası uygulamalar görmekten sıkılmıştık açıkçası.
Öncelikle şunu söylemek gerek: Riff, Vine’a biraz benziyor; ancak genel çalışma prensibi oldukça farklı. FacebookCreative Labs ekibinin elinden çıkan uygulama, kolektif videoların ortaya çıkmasını sağlayacak. Nasıl? Belli etiketler kullanarak 20 saniyelik videolar kaydedip yükleyeceğiz. Bunu dilersek Facebook hesabımızdan (ki Facebook hesabıyla giriş yapılabiliyor), dilersek de e-posta ile paylaşmamız mümkün olacak. Daha sonra insanlar, bu videodaki hikâyeyi devam ettirmek / meydan okumaya cevap vermek için vs. kendi maksimum 20 saniyelik videolarını çekecekler. O video, bizim videomuz üzerine eklenecek ve böyle böyle kolektif bir video ortaya çıkmış olacak.

Haberin Devamı

Uygulamayı Android’e indirmek için buraya; iOS‘e indirmek için de şuraya tıklayabilirsiniz.
Facebook’un arkadaşlarla ilgili paylaştığı