Gündem Facia ocağından 6 kara haber daha

Facia ocağından 6 kara haber daha

19.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ermenek’te su baskınına uğrayan maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden 6’sının daha cenazelerine ulaşıldı. Son haberle birlikte ocaktan cenazesi çıkarılan işçi sayısı 10’a çıktı.

Facia ocağından 6 kara haber daha


Karaman’ın Ermenek ilçesinde Has Şekerler Madencilik Şirketi’ne ait linyit ocağı, 28 Ekim’de işçilerin öğle yemeği molası sırasında, yakındaki kullanılmayan eski maden ocağında biriken suyla doldu. Baskın sonucu o anda vardiyada olan 34 işçiden 18’i mahsur kaldı. Başlatılan çalışmalarıile 6 Kasım Perşembe günü ocağın 2’nci başyukarı bölümünde Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı’nın cesetlerine ulaşıldı. Aşağı Çağlar köyünde oturan 2 işçinin cenazesi Madenci Şehitliği’ne dönüştürülecek mezarlıkta yan yana defnedildi.
AFAD eşliğinde yapılan kurtarma çalışmalarında önceki gün 4’üncü başyukarı bölümünde 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. İşçilerden birinin cesedi ocaktan çıkartılıp otopsi yapılmak için jandarma eşliğinde ambulansla Ermenek Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Diğer işçinin cesedinin çıkartılması için yapılan çalışmalar sırasında aynı bölümde 6 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Bulunan cesetler gece yarısı ocaktan çıkarılarak ambulanslarla aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

DNA testi yapılacak
Ermenek Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan toplam 8 işçinin kimlikleri, daha önceden mahsur kalan 18 işçinin 24 yakınından alınan DNA örnekleriyle Ankara’da karşılaştırılarak tespit edilecek. Cesetlerden alınan DNA örnekleri helikopterle Ankara’ya gönderildi.
İşçilerin cesetlerinin çıkartılıp Ermenek Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldığını duyan işçi aileleri ise hastaneye akın etti. İşçilerin birinci derece yakınları kimlik kontrolünden geçirildikten sonra polis bariyeri içine konuşlandırılan Kızılay çadırında bekliyor. AFAD, 1939 metre olan ocakta şu ana kadar 1500 metrelik alanın tarandığını, kalan 8 işçiye ulaşılması için 439 metrelik alanda daha arama yapılacağını açıkladı.