Kültür Sanat Fazıl Say ENKA Kültür Sanat Buluşmalarında!

Fazıl Say ENKA Kültür Sanat Buluşmalarında!

09.07.2014 - 10:17 | Son Güncellenme:

Gelenekselden çağdaşa, alternatiften popülere tüm sanat anlayışlarına ev sahipliği yapan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, bir klasik müzik akşamında daha Fazıl Say’ı ağırlıyor.

Fazıl Say ENKA Kültür Sanat Buluşmalarında

26. ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say ENKA Eşref Denizhan Açıkhava sahnesinde olacak.

Haberin Devamı

Fazıl Say, ENKA desteğiyle çıkardığı "İlk Şarkılarım" ve "Beethoven" albümlerinin yanı sıra yeni çıkacak "Say Plays Say" albümleriyle bu sene listelerde adından sıkça söz ettirdi ve ettirmeye devam ediyor.

2015 yılında basılacak olan 5 CD'lik "Mozart Piyano Albümü" öncesi ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu'nda Mozart bestelerini Türkiye'nin Mozart'ı Fazıl Say'dan dinleyeceğiz.

Fransa’nın seçkin gazetelerinden La Figaro’nun da “O sadece dahi bir piyanist değil; şüphesiz ki 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olacaktır” dediği Say, 10 Temmuz Perşembe akşamı klasik müzik severlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Fazıl Say Hakkında

1970 yılında Ankara’da doğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başladı, Ankara Devlet Konservatuarı’nda “Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü”de öğrenim görerek 1987’de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirdi. Şimdiye kadar 20‘nin üzerinde uluslararası ödülle onurlandırılan Fazıl Say, Avrupa’nın en büyük ve prestijli ödülü olarak gösterilen ECHO ödülünü de 3 kez kazandı. Fazıl Say’a 2008 yılında Avrupa Birliği tarafından “Kültür Elçisi” unvanı verildi.