Gündem Ferhan Şensoy kavuğu devretme kararı aldı

Ferhan Şensoy kavuğu devretme kararı aldı

25.04.2016 - 17:35 | Son Güncellenme:

Ferhan Şensoy yıllardır kime devredeceği merakla beklenen Hasan Efendi'nin kavuğunu devretme kararı aldı. Ferhan Şensoy Ses Tiyatrosu'nda düzenlenecek törende kavuğunu Rasim Öztekin'e devredecek.İşte Hasan Efendi'den İsmail Dümbüllü'ye Münir Özkul'dan Ferhan Şensoy'a uzanan kavuğun öyküsü..

Ferhan Şensoy  kavuğu devretme kararı aldı

Ferhan Şensoy kavuğu devrediyor. Ortaoyuncular Tiyatrosu’nun kurucusu Ferhan Şensoy, Ortaoyuncular kavuğunu Rasim Öztekin’e devrediyor.Ortaoyuncular Tiyatrosu’nun Facebook sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşıma göre Ferhan Şensoy Münir Özkul’dan devraldığı Ortaoyuncular Kavuğu’nu Rasim Öztekin’e devrediyor. Ortaoyuncular Tiyatrosu’nun resmi Facebook hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Haberin Devamı

“Ferhan Şensoy kavuğu devrediyor!

İsmail Dümbüllü'nün Münir Özkul'a devrettiği Hasan Efendi'nin kavuğunu Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin'e devrediyor.
Devir töreni 12 Mayıs 2016'da, saat 20.00'de Ses Tiyatrosu'nda yapılacak.”
Yapılan iddiaya göre Rasim Öztekin 12 Mayıs Perşembe günü Ortaoyuncular Kavuğu’nun beşinci sahibini olacak.

Ferhan Şensoy kimdir?

Ferhan Şensoy, 26 Şubat 1951’de Samsun Çarşamba’da doğdu. Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, tiyatro, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı; Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusudur.
Günümüzde Türkiye'de yapılmakta olan stand-up tarzının esin kaynağı olan tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler, en tanınmış oyunudur. Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralmıştır.
Her oyundaki emeği geçenlere, zaman gözetmeksizin oyun gelirlerinden pay vererek malî olarak da Türk Tiyatrosu'nda kendine özgü bir yer edinmiştir.

Haberin Devamı

Rasim Öztekin kimdir?

Rasim Öztekin 14 Ocak 1959’da İstanbul’da doğdu. Türk oyuncu.
İstanbul'daki Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun olan sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu, ve Kadıköy Halk Eğitim ve Nöbetçi Tiyatro’ da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı.

1992 - 1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’ de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Öztekin, TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı gibi, kendi web sayfasında çeşitli konularda yazılar yazmaktadır.