Gündem Feribotta fırtına kâbusu!

Feribotta fırtına kâbusu!

18.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da Mudanya-Kabataş seferini yapan feribot fırtınaya yakalandı. Ön camı patlayan feribottaki yolculardan bazıları fenalık geçirip kusarken 17 kişi hafif şekilde yaralandı.

Feribotta fırtına kâbusu

Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Mudanya-Kabataş seferini yapan Emir Sultan isimli feribotun, Bozburun yakınlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle camı patladı. Yolcular, can yeleklerini giyirken feribot, hareket noktası olan Mudanya’ya geri döndü.
Edinilen bilgilye göre BUDO’nun Mudanya’dan dün 18.45’te İstanbul’a hareket eden

‘Emir Sultan’ adlı feribotu, Marmara Denizi’nde Bozburun mevkisinde fırtınaya yakalandı. Dalgaların etkisiyle camı patlayan feribottaki 17 yolcunun yaralandığı bildirildi. Yolcuların ellerinden ve yüzlerinden yaralanırken, feribotta baygınlık geçirenlerin de olduğu öğrenildi. Yaralılara ilk müdahale iskelede yapıldı daha sonra hastaneye götürüldü.

BURULAŞ Genel Müdürü Fidansoy ise yaptığı açıklamada “Ani dalgayla iskele baş omuzluğundaki ön cam kırılıyor. 7-8 kişi civarında
hafif yaralanmalar var” dedi. Fidansoy şöyle devam etti:

“Ani dalgayla iskele baş omuzluğundaki ön cam kırılıyor. Önde oturan bazı yolcularımıza zarar veriyor. O arkadaşlarımız hastaneye kaldırıldı. Panik nedeniyle yolcular, birtakım agresif davranışlarda bulunmak zorunda kalıyor. Bazı kişiler de nedense bu telaşe içinde sosyal medyaya bildirimde bulunuyor. Onların da kasıtlı olduğuna inanıyoruz. Onlar hakkında gerekli hukuki işlemi başlatacağız” dedi.

Avşa feribotu da dalgalara yakalandı
Marmara Denizi’nde patlak veren fırtına nedeniyle Avşa adası-Yenikapı seferini yapan İDO’ya ait feribot Yenikapı’ya yanaşamadı. 17.30’da adadan ayrılan feribot, fırtınanın yol açtığı dalgalarla boğuştu. Bu sırada yolculardan bazıları fenalık geçirdi, olayda kusanlar oldu. Feribot önce Büyükçekmece’ye yönlendirildi, fırtına dinince tekrar Yenikapı’ya yanaştı. İDO hava şartları nedeniyle bazı feribot ve dış hat seferlerini iptal etti.

Haberin Devamı

Yağış devam edecek

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin açıklamasına göre İstanbul’un Batı kesimleri, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Açıklamada, “Marmara Bölgesi’nde salı sabahına kadar sürecek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor” denildi.

Yazarlar