Gündem FETÖ okulunda İngiliz bayrağı

FETÖ okulunda İngiliz bayrağı

08.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından ABD merkezli “Global Education” isimli kuruma satılan “Bosna Sema” Eğitim Kurumları, bir süre önce de İngiliz  “Richmond Park Education” isimli başka bir kuruma devredildi.

FETÖ okulunda İngiliz bayrağı

ABD’li kuruma devredildikten sonra bu ülkenin bayrağının çekildiği FETÖ okullarında, bugün İngiltere bayrakları dalgalanıyor. Okul böylece Bosna Hersek kamuoyundaki olumsuz imajlarını değiştirmek ve yaşadıkları öğrenci kayıplarını azaltmak için iki yıldan az bir süre zarfında iki kez bayrak değiştirmiş oldu.

Haberin Devamı

Bosna Hersek’teki birçok farklı şehirde faaliyet göstermeye devam eden bu okulların yöneticileri, her fırsatta FETÖ bağlantılarını inkar etseler de okulların yeni sahibi Richmond Park Education’ın müdürü Mehmet Kolukısa’nın Danimarka’daki örgüt bağlantılı Özel Hay Koleji’nin eski müdürü olması, ayrıca kurumun temsilcisi olarak görünen Fatih Cingöz’ün de daha önce Irak’ın Erbil şehrindeki FETÖ bağlantılı “Feza” Eğitim Kurumları’nın başında olması dikkati çekiyor.

FETÖ okullarındaki bayrak değişimine Bosna medyası da sessiz kalmadı. Haberde bir yandan okul yöneticilerinin FETÖ geçmişine dikkat çekilirken, Bosna Hersek kamuoyuna da çağrıda bulunularak, “Hangi ebeveyn, çocuğunun kendi halkını öldüren ve darbe girişimine kalkışan bir adamı okumasını ister?” ifadelerine yer verildi. l Saraybosna AA