Gündem FETÖ sanığı Boydak’a tahliye

FETÖ sanığı Boydak’a tahliye

25.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ davasında hâkim karşısına çıkarılan tek tutuklu sanık Sami Boydak, 2002 yılında holdingin görevlendirmesiyle ABD’ye gittiğini, Gülen’le görüştüğünü söyledi. Mahkeme Boydak’ın etkin pişmanlık yönündeki ifadelerinden dolayı tahliyesine karar verdi.

FETÖ sanığı Boydak’a tahliye

Kayseri’de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görülen davada Boydak Holding Yönetim kurulu eski Başkanı Hacı Boydak’ın oğlu ve Holding eski CEO’su Memduh Boydak’ın kızının da aralarında olduğu 1’i tutuklu, 7 sanık hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Davanın tek tutuklu sanığı Memduh Boydak’ın kuzeni Sami Boydak, 2002 yılında holdingin görevlendirilmesiyle ABD’ye gittiğini ve Gülen’le görüştüğünü belirterek, “2004 yılında da Mehmet Bilici, Amerika’ya gelen Memduh Boydak’ın da olduğu bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bizi örgüt liderinin yanına götürdü” diye konuştu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Sami Boydak’ın etkin pişmanlık yönündeki ifadelerinden dolayı tahliyesine karar verdi.

‘Kızımı özledim’

17/25 Aralık olaylarından sonra örgütün sohbetlerine gitmediğini ifade eden Sami Boydak, “Yapının samimiyetsizliğini görünce uzaklaşmaya başladım. Devlete hiçbir zaman ters düşmedim. Devlet varsa biz de varız” dedi. FETÖ tarafından kandırıldığını ileri süren Sami Boydak, “Soyadımdan dolayı bana yaklaştı. Örgüte bilmeden, istemeden yaptığım yardımlardan dolayı Allah şahidimdir ki vicdanen rahatsızım. Bir sarmaşık gibi yayıldıklarını anlayınca bu yapıdan kurtuldum. Hiçbir zaman örgüt üyesi olmadı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Duruşmada, Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından tutukluluk durumu yönünden savunması alınan Sami Boydak, “Her daim devletimin ve milletimin yanında oldum. Kızımı çok özledim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

‘Mağdur edildik’

Memduh Boydak’ın kızı tutuksuz sanık Merve Boydak ise Bank Asya hesabının babası tarafından açıldığını dile getirerek, “Ben ve ailem FETÖ silahlı terör örgütü tarafından mağdur edildik. Türkiye’de FETÖ tarafından en çok mağdur edilen ailelerden biriyiz. Avukatlık hayatıma babamın yargılanmasıyla başladım” diye konuştu. Duruşmada tanık olarak dinlenen Hacı Boydak ise oğlu Mehmet Emin’in Bank Asya’da kendisi adına açılan hesaptan haberi olmadığını öne sürerek, “Yalnızca oğlum için değil aynı zamanda torunum adına da para yatırdım” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya ilişkin süre istemesi üzerine duruşmayı 17 Temmuza erteledi. Heyet, tutuklu sanık Sami Boydak’ın ise etkin pişmanlık yönündeki ifadelerinden dolayı tahliyesine karar verdi. l SAMED AYDIN SUN Kayseri DHA