Gündem Fidye için kaçırıp tecavüz ettiler!

Fidye için kaçırıp tecavüz ettiler!

14.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’ya gitmek için kaçak yollarla Türkiye’ye gelen ve Esenler’de Pakistanlı bir grupla kalan 18 yaşındaki Ş.E., 22 Şubat’ta yolda yürürken bir arabaya çekilerek kaçırıldı.

Fidye için kaçırıp tecavüz ettiler

Ş.E’yi Pendik’te bir eve kapatan şahıslar, gencin Suudi Arabistan’da çalışan ağabeyini arayıp 50 bin dolar fidye istedi. Ağabey, kardeşinin bırakılması için ilk önce 6 bin dolar gönderdi. Gönderilen parayı alan şüpheliler ardından gencin Pakistan’daki ailesini arayarak tekrar fidye istedi. Aile de 40 bin lira gönderdi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin genci serbest bırakmaması üzerine aile Türkiye’deki akrabaları F.B.K. aracılığıyla savcılığa suç duyurusu yaptı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Rehine Müzakere ve Kurtarma ekipleri harekete geçti. Gencin ev arkadaşı sorguya alındı ve Pakistanlıların kaldığı adresler incelendi. Yapılan takipler sonucu kaçırılan gencin Pendik’te rehin tutulduğu adres belirlenerek operasyon yapıldı. Evdeki Pakistan uyruklu Rızvan Khan (23) ve Fuad Ali (26) isimli şüpheliler gözaltına alınırken, Ş.E. kurtarıldı.

Ev arkadaşı planlamış

Emniyette sorgulanan şüphelilerin, kaçırılan Ş.E.’nin ev arkadaşı Ashvan Muhammed Amn’nın da (25) olayın planlayıcısı olduğunu belirtmesi üzerine Ashvan Muhammed Amn isimli şüpheli de gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen 18 yaşındaki gencin şüpheliler tarafından tecavüze uğradığı tespit edildi.

Yazarlar