Geri Dön

Mantar graten tarifi

Az malzeme ile hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif…

Mantar graten tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım paket fındık mantar
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Üzeri için:

Kaşar peynir

Mantar Graten Nasıl Yapılır?

Mantarları nemli bir bez ile silin. İsteğe göre kabuklarını soyun.

Diğer yandan bir tavaya tereyağı koyup, eritin.

Ardından mantarları ve az miktar tuz ekleyin. 4-5 dakika kavurun.

Daha sonra kavrulan mantarları güveç içine koyun.

Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin.

Mantar grateni önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırına verin.

Üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen mantar grateni fırından çıkartın.

Sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsteğinize göre üzerine sumak serpebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber