Siyaset Fotoğrafın da lideri

Fotoğrafın da lideri

01.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çok partili döneme geçildikten sonra iktidara gelen liderler arasında fotoğrafı en çok çekilen ve dijital fotoğraf albümü en zengin lider Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Fotoğrafın da lideri

Bunun nedeni Erdoğan’ın fotoğrafı sevmesi ve liderliğinin, dijital devrime denk gelmesi. Belediye başkanlığı döneminden itibaren yanında devamlı fotoğrafçı bulunan Erdoğan’ın, siyasetin basamaklarını tırmanmaya başladığı günden itibaren de attığı her adım fotoğraflandı. Yaptığı siyasi konuşmalar, açılışlar, seyahatleri adeta her anı fotoğrafa geçirilirken bunlar, kategorisine göre dijital albümlerde arşivlendi.
Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde her hafta Meclis grup toplantılarına katılan yaklaşık 600 vatandaş ve partililerle Meclis merdivenlerinde gruplar halinde fotoğraf çekimleri yapılmış ve bunlar daha sonra bastırılarak teşkilat kanalıyla kendilerine ulaştırılmıştı. Bunun dışında akıllı ve çözünürlülüğü yüksek cep telefonlarının artışı ile partililer ve vatandaşlar, AK Parti Genel Başkanı olarak grup toplantısına katılan Erdoğan’ın kürsüden yaptığı konuşmasını da cep telefonları ile bol bol fotoğraflama imkanı buluyor. Erdoğan, halkın arasına karıştığı zamanlarda vatandaşın birlikte fotoğraf çektirme isteğini geri çevirmiyor. Bu fotoğraflar da Erdoğan’ın talimatıyla vatandaşlara gönderiliyor.

Haberin Devamı

Yazarlar