Dünya Fransa’da polise silahlı saldırı

Fransa’da polise silahlı saldırı

21.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris’te Champs-Elysees Bulvarı’ndaki silahlı saldırıda, 1 polis ve 1 silahlı saldırgan öldü; 1 polis de yaralandı

Fransa’da polise silahlı saldırı

Paris’te Champs-Elysees Bulvarı’ndaki silahlı saldırıda, 1 polis ve 1 silahlı saldırgan öldü; 1 polis de yaralandı. Yaralı polisin daha sonra öldüğü açıklandı. Polislere ateş eden şahıs, emniyet birimleri tarafından öldürüldü.

Dün akşam Fransa saati ile 21.00 sıralarında uzun namlulu silahla yapılan saldırıyla ilgili İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre Henry Brandet, otomatik tüfeği bulunan saldırganın aracı ile Champs Elysee Bulvarında park halindeki polis minibüsünün yanına kadar geldiğini, daha sonra aracından inerek polis minibüsünü taradığını bildirdi.
Saldırgan öldürüldü
Polislerin birini öldürüp ikisini yaraladıktan sonra koşarak uzaklaşmaya çalışan saldırgan, minibüsteki diğer polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Resmi açıklamaya göre iki saldırganın tespit edildiği bildirilirken, görgü tanıkları saldırganların uzun namlulu otomatik tüfekle ateş ettiği söyledi. Şanzelize Caddesi trafiğe kapatıldı.
Reuters’ın aldığı bilgiye göre, polis yetkilileri iki saldırgandan birinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Polis, caddeden uzak durulması yönünde çağrı yaparken, kaçan diğer saldırganın yakalanması için operasyon sürüyor. Paris Polis Sözcüsü Johanna Primevert AP’ye yaptığı açıklamada saldırganların Franklink Roosevelt metro istasyonunun yakınında bulunan ve bölgeyi koruyan polislere saldırdığını belirtti.

Terör eylemi

Paris’teki saldırı ile ilgili Fransa Terörle Mücadele Bürosu soruşturma başlattı. Fransa Devlet Başkanı Hollande saldırının ardından üst düzey yetkilileri olağanüstü toplantıya çağırdı. Fransa polisinin yaptığı ilk açıklamada “Saldırı büyük ihtimalle terör eylemi” ifadesi kullanıldı. Polislerin bilinçli olarak hedef alındığının açık olduğunu söyleyen İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet ise, “Buna karşılık saldırının amacının ne olduğunu söyleyebilmek için şu an çok erken” dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıya ilişkin, “Olayla ilgili ilk bilgiler olayın bir terörist eylem olduğuna işaret ediyor” dedi. Paris Savcılığı Terör Ofisi’nin konuyla ilgili soruşturma başlattığını aktaran Hollande, saldırganın amacı konusunda ve saldırgana yardım eden kişiler olup olmadığı yönünde,
araştırma yapıldığını vurguladı.