Ekonomi Fransız aktöre vergi kıskacı

Fransız aktöre vergi kıskacı

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fransa’da varlık vergisi ödememek için Rus vatandaşlığına geçen Gerard Depardieu’ye Rusya’da vergi ödemediği için haciz  kararı çıkarken, ünlü aktörün haczedilecek mal varlığının bulunmaması nedeniyle dava düştü.

Fransız aktöre vergi kıskacı

Rusya Federasyonu’na bağlı Mordovya Cumhuriyeti’nde bulunan Federal İcra Dairesi’nden yapılan açıklamada, Fransa’da varlık vergisi ödememek için Rus vatandaşlığına geçen Depardieu’ye Rusya’da vergi ödemediği için haciz kararı verildi. Ancak Depardieu’nun Rusya’da mal varlığının bulunmaması nedeniyle davanın düştüğü belirtilen açıklamada, oyuncunun Rusya’da bulunan vergi borcunun miktarına ilişkin detay paylaşılmadı.

Haberin Devamı

Fransa’da varlık vergisinin yükselmesi nedeniyle geçmişte Belçika’ya taşınan Depardieu, 2013 yılında da Rusya vatandaşlığını almıştı. 69 yaşındaki Depardieu, bir süre önce yaptığı açıklamada, Cezayir’e taşınma kararı aldığını söylemişti.

Nüfusu 1 milyon

Mordovya, Rusya Federasyonu’na bağlık, nüfusu 1 milyon kişi olan özerk bir cumhuriyet. En büyük şehri başkent Saransk’ın nüfusu 400 bin kişi civarında. Halkı, Mordovyalı, Rus ve Tatarlardan oluşuyor. Ekonomisi endüstri, hayvancılık, kış turizmi ve kısmen tarıma dayalı.