Gündem Galatasaray’ın gündemindeki Lisandro Semedo kimdir?

Galatasaray’ın gündemindeki Lisandro Semedo kimdir?

18.05.2018 - 11:16 | Son Güncellenme:

Galatasaray bir yandan şampiyonun belli olacağı Süper Lig’in son haftasına odaklanırken bir yandan da gelecek sezon için transfer çalışmalarına başlamış durumda. Fatih Terim’in gündeminde ise genç futbolcu Lisandro Semedo başı çeken isimlerden birisi. Peki, Lisandro Semedo kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Galatasaray’ın gündemindeki Lisandro Semedo kimdir

Lisandro Semedo kimdir?

Haberin Devamı

Galatasaray’da yeni sezon yapılanmasında adı geçen genç oyunculardan biri de Lisandro Semedo. 12 Mart 1996 yılında Setubal’de doğan futbolcunun oynadığı mevki ise sağ kanat olsa da sol kanatta da oynayabiliyor. Geçtiğimiz sezonu 15 gol 18 asistle oynayarak oldukça başarılı bir performans gösteren 22 yaşındaki Portekizli genç futbolcu, an itibariyle Hollanda 2. Ligi’nde son sezonu ikinci bitirerek uzun süre sonra Eredivisie Ligi’ne yükselmeye hak kazanan ve Türk işadamı Işıtan Gün’ün sahip olduğu Fortuna Sittard’da forma giyiyor. Portekizli kanat oyuncusunun Fortuna Sittard takımı ile 1 yıl daha kiralık sözleşmesi bulunuyor ve bonservisi Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Apollon Limassol’de bulunuyor.

Oynadığı takımlar

Haberin Devamı

An itibariyle Hollanda Eredivisie’de Fortuna Sittard takımında kariyerine devam eden Portekizli genç futbolcu, 2015/2016 sezonunda Portekiz’in Sporting 19 yaş altı takımından Apollon Limassol’e transfer oldu. Aynı sezon Apollon Limassol takımı tarafından İngiltere ekibi Reading’in 21 yaş altı takımına gönderilen Lisandro Semedo aynı takımın 23 yaş altı takımında da forma giydikten sonra 2016/2017 sezonunda Apollon Limassol’e geri döndü. Transfer sezonunun sonlarına doğru Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından AEZ Zakakiou takımına gönderilen Lisandro Semedo, Temmuz 2017’de Apollon Limassol’e geri döndü. Geçtiğimiz sezonu Fortuna Sittard kulübünde geçiren Semedo’nun bu külüple 30 Haziran 2019 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Lisandro Semedo, Portekiz 16 yaş altı takımında 6 ve 17 yaş altı takımında 3 maça çıktı ve skora katkı sağlamadı. Portekiz 18 yaş altı takımıyla 2 kere sahaya çıkan Lisandro Semedo, 1 gol kaydetti.

Diğer takımlardaki performansı

Kariyerinde çeşitli takımlarda forma giymiş olan genç kanat oyuncusu, Portekiz’de Sporting takımının 19 yaş altı takımında çıktığı 6 maçta toplamda 401 dakika süre aldı ve 1 asist ile takımına katkıda bulundu. İngiltere ekibi Reading’in 23 yaş altı takımında toplamda 8 maçta 357 dakika süre alan Semedo, 1 gol ve 1 asist ile oynadı. Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEZ Zakakiou takımıyla toplam 15 maça çıkan Lisandro Semedo, 1,041 dakika süre aldı ve 1 gol 1 asist ile oynadı. Kariyerinin zirve noktasını Hollanda 2. Lig ekibi Fortuna Sittard ile yaşayan Semedo, 40 maçta 3,452 dakika süre aldı ve takımına 15 gol 18 asist ile katkıda bulundu.

Yazarlar