Teknoloji Galaxy S9 ekrana gömülü parmak izi okuyucuyla gelebilir

Galaxy S9 ekrana gömülü parmak izi okuyucuyla gelebilir

22.09.2017 - 17:09 | Son Güncellenme:

Samsung, önümüzdeki yıl duyurmayı planladığı Galaxy S9 için hazırlıklarına devam ediyor. Görünüşe göre Samsung, Galaxy S9'un ekranının altına bir parmak izi algılayıcı yerleştirmeye çalışıyor.

Galaxy S9 ekrana gömülü parmak izi okuyucuyla gelebilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Galaxy Note 8’in tanıtılmasının ardından gözler Samsung Galaxy S9’a çevrildi. Gelecek yıl tanıtılacak Galaxy 9 ile ilgili KGI analisti Ming-Chi Kuo daha önce Galaxy S9 ve Galaxy Note 9’da çift kamera teknolojisi kullanılacağını iddia etmişti. Şimdiyse Samsung'un Galaxy S9'un ekranının altına bir parmak izi algılayıcı yerleştirmeye çalıştığı söyleniyor. Samsung'un Galaxy S9'u hakkındaki son tartışmalar, cihazın bünyesinde biyometrik sensörü barındırma fikrini sürdüriyor.

Ekran altına parmak izi okuyucu yerleştirme fikri Apple'ın iPhone X modeli için de geçerliydi ancak gerçeğe dönüşmedi. iPhone X, Face ID teknolojisiyle geldiğinden Apple'un bu teknolojiyi kullanıp kullanmayacağını öğrenmek için birkaç yıl daha beklemek zorundayız.

Haberin Devamı

Ekranın altına parmak izi okuyucu fikri şimdi de 2018’in ilkbaharında çıkacak Galaxy S9 için geçerli. Samsung'un bu yönde çalıştığı söyleniyor.

Galaxy S9'da ekrana gömülü bir parmak izi okuyucunun dışında ne gibi özellikler bulunacağı bilinmiyor. Ancak Hem S8 ailesinden hem de Note 8'den daha iyi bir ekran ve tasarımla geleceğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda performans tarafından da iyileştirmeler göreceğiz.

Yazarlar