Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
  • Pembenar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
  • Twitter icon
  • Instagram icon
  • Youtube icon
  • Tiktok icon
© Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Son Dakika Haberler
EkonomiSon dakika: TOKİ 100 bin konut projesi ile ilgili detaylar belli oldu! 100 bin sosyal konut için işte şartlar...
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerEkonomi Haberleri

Son dakika: TOKİ 100 bin konut projesi ile ilgili detaylar belli oldu! 100 bin sosyal konut için işte şartlar...

13.12.2019 - 14:35 | Son Güncellenme: 13.12.2019 - 14:39

#100 bin konut#satış#sosyal konut başvuru şartları
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Son dakika haberi olarak duyurulan TOKİ 100 bin konut projesi ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Hükümet dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde 100 bin konut yapacak. Vatandaşlar, aylık 894 TL taksit ve 20 yıl vadeyle bu konutlara sahip olabilecek. Müjdeli haberin ardından on binlerce vatandaş konuyla ilgili araştırma yapmaya başladı. En sık sorulan sorular ise TOKİ 100 bin konut başvuruları ne zaman ve kimler başvurabilir? İşte 100 bin sosyal konut projesi başvuru şartları, başvuru tarihleri ve bilinmesi gereken tüm detaylar!

1/14Son dakika: TOKİ 100 bin konut projesi ile ilgili detaylar belli oldu 100 bin sosyal konut için işte şartlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği dar gelirli aileler için yapılacak konut projesinin detayları belli oldu. 81 ilde yapılacak 100 bin konutun inşasına yılbaşından sonra başlanacak.

2/14Son dakika: TOKİ 100 bin konut projesi ile ilgili detaylar belli oldu 100 bin sosyal konut için işte şartlar...

1.5 yıl içinde bitirilmesi planlanan konutlar özelliklerine göre 140 bin TL ila 210 bin TL arasında fiyatla satılacak. Yüzde 10 peşin ödeme yapacak olan vatandaşlar, aylık 894 TL taksit ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabilecek.

3/14Son dakika: TOKİ 100 bin konut projesi ile ilgili detaylar belli oldu 100 bin sosyal konut için işte şartlar...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan '100 Bin Sosyal Konut Projesi'nin tanıtım toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 bin sosyal konutun inşası ve finansmanı temini için protokol imzaladı.

4/14İşte TOKİ 100 bin sosyal konut projeleri ile ilgili detaylar ve bilinmesi gerekenler

İşte TOKİ 100 bin sosyal konut projeleri ile ilgili detaylar ve bilinmesi gerekenler!

Konutlar için başvurular 15 Aralık 2019 ve 15 Ocak 2020 tarihleri arasında alınacak. Konutlara daha önce TOKİ'den ev almamış ve konut kredisi kullanmamış aylık geliri 5.500 TL'den düşük olanlar başvuracak.

5/14YATIRIM BEDELİ 17.3 MİLYAR TL

YATIRIM BEDELİ 17.3 MİLYAR TL

Konutlar 2+1 brüt 75 ve 85 metrekare ile 3+1 brüt 100 metrekare olacak şekilde projelendirilecek. Evler geleneksel mahalle kültürünü yaşatacak şekilde tasarlanacak. Konutlar yatay ve şehirlere uygun mimaride ve depreme dayanıklı yapılacak. Projede sosyal donatılar da yer alacak. Projenin toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 17.3 milyar TL'yi buluyor.

6/14FİYATI 140-210 BİN TL ARASINDA

FİYATI 140-210 BİN TL ARASINDA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından konut projesinin detaylarını da paylaştı. Albayrak, 2+1 konutların 140-180 bin TL, 3+1 konutların ise 160-210 bin TL aralığında satışa sunulacağını bildirdi.

7/14PEK ÇOK AİLEMİZİ SEVİNDİRMİŞ OLACAĞIZ

PEK ÇOK AİLEMİZİ SEVİNDİRMİŞ OLACAĞIZ

İmza töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, çok düşük maliyetle dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapacak çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Her yıl 100 bin konutu vatandaşlarımıza kazandıracak bu proje modelinin finansal altyapısını tamamladık. İnanıyorum ki, pek çok ailemizi bu sayede sevindirmiş olacağız. İstiyoruz ki, hiçbir vatandaşımızın en temel haklarından olan barınma sorunu kalmasın. Bizim mücadelemiz, büyük ve güçlü Türkiye mücadelesi. Bu idealin ancak bağımsız ve güçlü bir ekonomiyle mümkün olacağına inanıyoruz. Tüm politikalarımızı, stratejimizi bu doğrultuda hazırlıyor ve uyguluyoruz. Ülkemizi bu değere kavuşturmak, milletimizin huzurunu, refahını, sosyal ve ekonomik imkanını daha da artırmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

8/142020 İLK ÇEYREĞİNDE İNŞAAT BAŞLAYACAK

2020 İLK ÇEYREĞİNDE İNŞAAT BAŞLAYACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, mart ayında başlatılan 50 bin konut projesi için 638 bin kişinin başvuru yapıldığına dikkati çekerek, "Üreteceğimiz konut sayısının 12 katı başvuru aldık. Şimdi hedefimizi bir üst noktaya taşıdık. Vatandaşımızın bu yoğun talebi karşısında Edirne'den Hakkari'ye 81 ilimizde inşa edeceğimiz yıllık konut sayısını 50 binden, yıllık 100 bine çıkarıyoruz. Sosyal konutlarımızın inşasına 2020'nin ilk çeyreğinde başlayıp en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Her yıl da 300 bin konutu dönüştüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

9/14KİMLER BAŞVURABİLİR

KİMLER BAŞVURABİLİR?

T.C. vatandaşı olmak, Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak, TOKİ'den konut satın almamış olması ve idareden konut kredisi kullanmamış olmak, Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölüm veya müstakil bir konutu (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) bulunmamak, Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olmak, Aylık hane halkı geliri net 5.500 TL'nin üstünde olmamak.

10/14HER BÖLGEYE ÖZEL MİMARİ

HER BÖLGEYE ÖZEL MİMARİ

✹ KARADENİZ: Geleneksel yığma taş yapıları andıracak biçimde cephede zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplamalar, üst katlarda ise ahşap hissi verecek kaplamalar kullanılacak.✹ MARMARA: Hem geleneksel hem modern yapılar inşa edilecek. Depreme dayanıklı, yeşili bol, mahalle kültürünü yansıtan tasarımlar olacak.✹ EGE: İklim koşullarına uygun, açık renkli cephe kaplamaları ve boyamaları, ahşap görünümlü kat silmeleri ile dikmeler, yer yer cephe süslemeleri ve kiremit çatılar yer alacak.✹ AKDENİZ: Güneş ışınlarını yansıtacak canlılıkta doku ve renkleriyle sade ve yalın cephe çizgileri, teras, eğimli çatılarıyla geleneksel kemerli pencereler ve ferforjeler kullanılacak.✹ İÇ ANADOLU: Ahşap süslemeli bitişik düzenli yapıları, cumbalı evleriyle örf adet ve gelenekleri yaşatan mahalle kültürünü benimseten konutlar yapılacak.✹ DOĞU ANADOLU: Arazinin zor şartlarına cevap verebilecek nitelikte cephe unsurları, bölgenin yapısına uygun malzemeler seçilecek.✹ GÜNEYDOĞU ANADOLU: Yöresel taşların hakim olduğu cephe kaplamaları ve motif işlemeleri, düz damlar ve büyük balkonlar, yer yer eğimli metal çatılar ve geniş saçaklar kullanılacak.

11/14HANGİ İLDE KAÇ KONUT PROJESİ YAPILACAK

HANGİ İLDE KAÇ KONUT PROJESİ YAPILACAK?

12/14Son dakika: TOKİ 100 bin konut projesi ile ilgili detaylar belli oldu 100 bin sosyal konut için işte şartlar...
13/14Son dakika: TOKİ 100 bin konut projesi ile ilgili detaylar belli oldu 100 bin sosyal konut için işte şartlar...
14/14Son dakika: TOKİ 100 bin konut projesi ile ilgili detaylar belli oldu 100 bin sosyal konut için işte şartlar...

Kaynak: Sabah

EN ÇOK OKUNANLAR
4 yıllık lise eğitimi 2 yıla mı düşecek Bakan Tekinden açıklama geldi
4 yıllık lise eğitimi 2 yıla mı düşecek? Bakan Tekin'den açıklama geldi
Grand Kartal Otel yangını faciası davasında 3. gün Otel sahibinin kızı: Karar babamda, eşim kağıt üstünde müdür
Grand Kartal Otel yangını faciası davasında 3. gün! Otel sahibinin kızı: Karar babamda, eşim kağıt üstünde müdür
Survivor bitti kaos devam ediyor Boşanma sonrası Hikmet Tuğsuzdan olay paylaşım
Survivor bitti kaos devam ediyor! Boşanma sonrası Hikmet Tuğsuz'dan olay paylaşım
Statlara girişte T.C. kimlik kartı dönemi TFF resmen açıkladı
Statlara girişte T.C. kimlik kartı dönemi! TFF resmen açıkladı
EN ÇOK OKUNANLAR
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI | 10 Temmuz 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcunu bugün neler bekliyor
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI | 10 Temmuz 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcunu bugün neler bekliyor?
Pegasus İndirimli Bilet Kampanyası Temmuz 2025: Pegasus Bilet Kampanyasından kimler faydalanabilir, şartlar ne
Pegasus İndirimli Bilet Kampanyası Temmuz 2025: Pegasus Bilet Kampanyasından kimler faydalanabilir, şartlar ne?
Lise LGS sınav sonuçları açıklandı mı Gözler MEBde... LGS sonuçları sorgulama ekranı açıldı mı, sonuçlar nasıl sorgulanır
Lise LGS sınav sonuçları açıklandı mı? Gözler MEB'de... LGS sonuçları sorgulama ekranı açıldı mı, sonuçlar nasıl sorgulanır?
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) giriş belgesi şu an alınıyor mu, ÖSYM AİS açık mı 2025 DGS ne zaman, saat kaçta uygulanacak, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) giriş belgesi şu an alınıyor mu, ÖSYM AİS açık mı? 2025 DGS ne zaman, saat kaçta uygulanacak, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Gözden Kaçmasın
Kaymakamlık açıkladı Beykoz sahillerinde denize girmek yasaklandı
Kaymakamlık açıkladı! Beykoz sahillerinde denize girmek yasaklandı
SON DAKİKA Egede 4.6 büyüklüğünde korkutan deprem AFAD duyurdu
SON DAKİKA! Ege'de 4.6 büyüklüğünde korkutan deprem! AFAD duyurdu
İletişim Başkanlığı, 7 yılda stratejik iletişim ve kriz yönetiminin merkezi oldu
İletişim Başkanlığı, 7 yılda stratejik iletişim ve kriz yönetiminin merkezi oldu
Bakan Işıkhan açıkladı: 5 immünoterapi ilacını geri ödeme listesine dahil ettik
Bakan Işıkhan açıkladı: 5 immünoterapi ilacını geri ödeme listesine dahil ettik
Önerilen Haberler
ABD Başkanı Trumptan bakır ithalatı ile ilgili açıklama Yüzde 50 tarife
ABD Başkanı Trump'tan bakır ithalatı ile ilgili açıklama! Yüzde 50 tarife
Kaymakamlık açıkladı Beykoz sahillerinde denize girmek yasaklandı
Kaymakamlık açıkladı! Beykoz sahillerinde denize girmek yasaklandı
SON DAKİKA Egede 4.6 büyüklüğünde korkutan deprem AFAD duyurdu
SON DAKİKA! Ege'de 4.6 büyüklüğünde korkutan deprem! AFAD duyurdu
İletişim Başkanlığı, 7 yılda stratejik iletişim ve kriz yönetiminin merkezi oldu
İletişim Başkanlığı, 7 yılda stratejik iletişim ve kriz yönetiminin merkezi oldu
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
  • Haberler
  • Son Dakika Haberleri
  • Gündem Haberleri
  • Spor Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Dünya Haberleri
  • Magazin Haberleri
  • Otomobil Haberleri
  • Teknoloji Haberleri
  • Eğitim Haberleri
  • Gazete Haberleri
  • Yerel Haberler
  • Seçim Sonuçları
  • Künye

Pembenar

  • Astroloji
  • Rüya Tabirleri
  • Burç Uyumu
  • Yükselen Burç
  • Gebelik Hesaplama
  • Yemek Tarifleri
  • Çorba Tarifleri
  • Kek Tarifleri
  • Kurabiye Tarifleri
  • Tatlı Tarifleri
  • Pasta Tarifleri
  • Kahvaltı Tarifleri

Uzmanpara

  • Altın Fiyatları
  • Canlı Borsa
  • Döviz Kuru
  • Kripto Para
  • Gram Altın
  • Yarım Altın
  • Çeyrek Altın
  • Dolar Kuru
  • Euro Kuru
  • Döviz Çevirici
  • Yüzde Hesaplama
  • Altın Hesaplama
  • KDV Hesaplama
  • Yaş Hesaplama
  • Zam Hesaplama
  • Kredi Hesaplama
  • Metrekare Hesaplama
  • 2025 Milli Piyango Sonuçları
  • 2025 Ramazan Ne Zaman
  • 2025 İstanbul İmsakiye
  • Güzel Sözler
  • Puan Durumu
  • Ramazan
  • Sigorta
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • Hız Testi
  • Ayetel Kürsi
  • Rüya Tabirleri
  • Burçlar
  • Instagram Dondurma
  • Instagram Silme
  • Daha Fazla
    • E Okul
    • Türkiye Haritası
    • Yasin Suresi
    • E Devlet
    • Saatlerin Anlamı
    • Marmaray Durakları
    • Metrobüs Durakları
    • Soğuk Espriler
    • Kız İsimleri
    • Erkek İsimleri
    • Bebek İsimleri
    • Deprem Haberleri
    • Kapalı Çarşı Altın Fiyatları
    • Ankara Seçim Sonuçları 2024
    • İzmir Seçim Sonuçları 2024
    • Bursa Seçim Sonuçları 2024
    • Antalya Seçim Sonuçları 2024
    • Konya Seçim Sonuçları 2024
    • Adana Seçim Sonuçları 2024
    • 2018 Seçim Sonuçları
    • 2023 Seçim Sonuçları
    • 2019 Yerel Seçim Sonuçları
    • 2014 Yerel Seçim Sonuçları
  • Oyun
  • Çocuk
  • Nasrettin Hoca Fıkraları
  • Ateş ve Su
  • Atasözleri
  • Daha Fazla
    • Masal Oku
    • Boyama Sayfası
    • Bilmeceler
    • Tekerlemeler
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik