Bursa GAZETECİYİ TEHDİDE HAPİS CEZASI

GAZETECİYİ TEHDİDE HAPİS CEZASI

20.09.2014 - 18:23 | Son Güncellenme:

.

GAZETECİYİ TEHDİDE HAPİS CEZASI

Bursa’da, gazeteci Muharrem Karabulut’un, kendisine tehdit ve hakaret ettiğini ileri sürdüğü CHP’nin eski grup sözcüsü Mimar O.A. hakkında açtığı dava sonuçlandı.
Olay, 12 Eylül 2013 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Acemler BUSKİ hizmet binası bahçesinde meydana gelmişti. Köşe yazarı Karabulut, gazeteci arkadaşlarıyla basın merkezi önünde beklerken, O.A’nın kendisine, “Kayapa Ekokent projesine engel olduğu gerekçesiyle hakaret ettiği iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Hakaret ve tehdit suçlamasıyla Bursa 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlandı.
Mahkeme, 2014/215 sayılı kararında, Cumhuriyet Halk Partisi eski grup sözcüsü olan O.A’ya, Karabulut’a açık alanda ve meslektaşlarının arasında hakaret ettiği gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu’nun 125/1 maddesi uyarınca önce 90 gün hapis cezası verdi. Sonra, bu suçun alenen işlendiğine kanaat getirilerek ceza 105 güne çıkarıldı. CMK’ya göre ise 87 gün adli para cezasına dönüştürüldü.
Şüpheli O.A’nın aynı olay sırasında gazeteci Karabulut’u ve ailesini tehdit ettiği gerekçesiyle ise 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Bu ceza CMK uyarınca 5 aya düşürüldü. Bu cezalar, şüphelinin 5 yıl süreli denetim altında tutulması şartıyla ertelendi.