Gündem GBT Sabıka Kaydı Sorgulaması Ve Yargıtay Dosya Sorgulaması Nasıl Yapılır?

GBT Sabıka Kaydı Sorgulaması Ve Yargıtay Dosya Sorgulaması Nasıl Yapılır?

23.05.2015 - 14:58 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin internet üzerinden yapılması önemli kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgileri bu haberimizde bulabilirsiniz.

GBT Sabıka Kaydı Sorgulaması Ve Yargıtay Dosya Sorgulaması Nasıl Yapılır

Sabıka kaydı belgesi, artık internet üzerinden çok daha kolay bir şekilde alınabilmektedir. İnternet aracılığı ile alınabilen sabıka kaydı belgesi, haberimizin devamında belirteceğimiz şekilde işlem yapmanızın ardından, "yazdır"işlemini de yapmanız ile temin edilebilmektedir. Dijital ortam üzerinden yapılan bu sorgulama işlemin adı ise, "Sabıka Kaydı Sorgulama"şeklindedir.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi aşağıda belirtmiş olduğumuz gibi şu şekilde yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak, e-devlet kapısı sisteminin resmi web adresi olan, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, e-devlet kapısı sistemine, T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yapınız.

Daha sonra, açılan yeni sayfada yer alan ve E-Hizmetler başlığı altında bulunan alana geliniz.

Ardından, burada yer alan ve Adalet Bakanlığı yazan bölüme giriş yapınız.

Hemen sonrasında, Adalet Bakanlığı’nın sayfasında yer alan ve Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Haberin Devamı

Bu aşamadan sonra, burada açılan sayfada yer alan ve Adli Sicil Kaydı Sorgulama yazan seçeneği işaretleyiniz ve devamında sabıka kaydı belgenizi öğrenip belgenizi temin ediniz.

Bu şekilde sabıka kaydı belgenizi temin edebileceğiniz gibi, başka türlü de bu işlemi yapabilirsiniz. Buna göre;

Yine e-devlet kapısı sisteminde yer alan ve Kamu Kurumlarıyazan bölüm üzerinden, sabıka kaydı belgesi almak için işlem yapmaya devam edebilirsiniz.

GBT Sorgulama

Tüm bilgilerinizin toplanmış olduğu bir platform düşünün. GBT yani Genel Bilgi Toplama sistemi adı verilen sanal bir belge, tüm bilgilerinizi tek bir çatı altında toplamaktadır. GBT, özetle, geçmişte her hangi bir suç işlemiş iseniz, bunun bilgisini bünyesinde bulundurur. GBT sisteminde yer alan bilgiler özeldir ve gizlidir. İsterseniz, internet aracılığı ile GBT sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile, e-devlet kapısı sistemine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, adli sicil kaydı sorgulama başlığı ile bulunan ekranda yer alan bilgileri göreceksiniz. Bu bilgileri okuyunuz çünkü bu bilgiler GBT sorgulaması için hazırlanmıştır.

Daha sonra, bu bilgileri onaylayınız ve sonrasındadevam etyazan seçeneğe tıklayınız.

Devamında, açılan yeni pencerede yer alan;kurum türü, belgenin neden verileceği, belgenin nereye verileceğigibi bilgilerinizi de sisteme giriniz ve ardından, yine bu sayfada yer alan vesorgulayazan seçeneğe tıklayınız.

Haberin Devamı

Bu şekilde, Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan ve resmi bir hizmet olan, GBT bilgilerinizi içeren sonuç ekranına ulaşabilirsiniz. Ayrıca eğer isterseniz, bu sayfa üzerinden yazdırma işlemi ile somut bir belge edinebilirsiniz.

Yargıtay Dosya Sorgulama

Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi, internet aracılığı ile iki farklı şekilde yapabilmeniz imkan dahilindedir. Bahsi geçen bu yöntemlerden biri Yargıtay kurumunun web sayfası üzerinden yapılan, diğeri ise e-devlet kapısı sistemi üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması işlemleridir.

Yargıtay kurumu üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması işlemleri şöyledir;

Başlangıç olarak, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız ve burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı aracılığı ile;il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası, ve savcılık esas numarası bilgilerini doldurunuz.

Haberin Devamı

e-devlet kapısı üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması işlemleri şöyledir;

Başlangıç olarak, https://www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız. Hemen sonrasında, T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Burada, Yargıtay dosya sorgulaması için, E-Hizmetler yazan bölüm üzerinden, Yargıtaybölümüne geliniz. Tüm bu işlemlerin ardından son olarak, Yargıtay bölümünün alt başlıkları arasından, Dava Dosya Sorgulama yazan başlığı seçiniz.