Gündem GBT sorgulama ile sabıka kaydı belgesini internetten alabilirsiniz!

GBT sorgulama ile sabıka kaydı belgesini internetten alabilirsiniz!

26.11.2016 - 12:54 | Son Güncellenme:

Vatandaş sabıka kaydı belgesini internette GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile alabiliyor. İnternet üzerinde GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemleri 7 gün 24 saat sadece e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilen GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile alınan sabıka kaydı belgesi çıktısının yasal geçerliliği bulunuyor.

GBT sorgulama ile sabıka kaydı belgesini internetten alabilirsiniz

Türkiye’de vatandaşın bazı resmi işlemlerinde bazı belgeler en çok gerekli olan evrakların arasında yer alıyor ki bu yüzden vatandaşların bu resmi evrakların alımı konusunda ilgili kuruma yönelik olarak çok yoğun bir başvurusu olabiliyor. Bu çerçevede Türkiye’de bu tarz belgeler arasında sabıka kaydı belgesi de yer alıyor ki Adalet Bakanlığı’na bu konuda vatandaşların yoğun bir talepleri oluyor. Bu yüzden de Adalet Bakanlığı tarafından sabıka kaydı belgesi alımının dijital olarak da gerçekleştirilebilmesinin sağlanması amacı ile sabıka kaydı sorgulama hizmeti dijital dünyaya taşındı.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisinin günlük yaşamın her noktasında kendisine en etkin şekilde yer edinmekte olduğu bugünlerde vatandaşların internete erişim sağlayabildikleri her yerden günlük yaşantıları içerisinde karşı karşıya kaldıkları ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri veya pek çok alandaki işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de vatandaşlar internet üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşları tarafından hizmete açılmış online kamu hizmet uygulamaları ile bireysel yaşantıları içerisinde gerçekleştirebildikleri pek çok işlemde olduğu gibi kamu işlemlerini de daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan kamu kurumları hizmetlerinden birisi olarak ön plana çıkan Adalet Bakanlığı’nın GBT sorgulama işlemi oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor.

Modern yüzyıl Türkiye’sinde internet altyapısının her geçen gün büyük bir hız ile yaygınlaşması ve toplumun geneli üzerinde oldukça önemli etkilerde bulunması ile birlikte artık vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde çok sayıdaki kamu işlemini olduğu gibi sabıka kaydı sorgulama işlemini de online olarak gerçekleştirerek, sabıka kaydı belgesini artık internet üzerinden alabilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın bu online sabıka kaydı sorgulama hizmet uygulaması sadece sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor. İnternet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi sanal platformda bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getirdiği gibi Adalet Bakanlığı’nın online GBT sorgulama uygulamasını da kapsamına alıyor.

Bu çerçevede de vatandaşlar internet üzerinde sabıka kaydı sorgulama işlemlerini sadece e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ancak vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinde öncelikli olarak kimlik doğrulama yapmaları gerekiyor ki bu aşamada ‘e-Devlet şifresi’ dahi kullanarak kimlik doğrulama yapmaları ile sabıka kaydı sorgulama işlemi ile sabıka kaydı belgesi çıktısını sanal olarak alabilme şansına sahip olabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden bu şekilde alınabilen sabıka kaydı belgesi çıktısının yasal geçerliliğinin bulunuyor olması sayesinde vatandaşlar resmi işlemleri sırasında da bu belgeyi rahatlıkla kullanabiliyor. Bunun dışında sadece bir gün içerisinde Adalet Bakanlığı’nın tüm Türkiye’deki birimlerine on binleri bulabilen sabıka kaydı sorgulama talebinin gelmesi dolayısı ile ortaya çıkan iş yükünün de önemli oranda azaltılabilmesi de sağlanabilmektedir.