Gündem Gece fener alaylarıyla aydınlandı

Gece fener alaylarıyla aydınlandı

31.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları önceki gece fener alayları ile sürdü, kutlamalar pek çok konserle devam etti. Meşalelerle yürüyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu

Gece fener  alaylarıyla  aydınlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği yürüyüş, saat 18.30’da Ulus Meydanı’ndan başladı. Yürüyüşte, kortejin önünde yer alan TSK Mehteran Birliği, 330 kişilik kadrosuyla çeşitli marşlar seslendirirken, birçok kişi ellerinde meşaleler ile yürüyüşe katıldı.

Haberin Devamı

Meşaleli grubun arkasında da çok sayıda vatandaş 1.5 kilometre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdı. Yürüyüşe, gaziler de üstü açık otobüslerden ellerinde bayraklar ile eşlik etti. Ulus’taki ilk Meclis binasının büyük bir maketi ile büyük bir Atatürk büstü de araç ile taşındı. Çok sayıda klasik otomobil sürücüsü de araçlarıyla yürüyüşe eşlik ederken, bir grup maskot da yürüyüşte yer aldı. Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda sona erdi.

Özel finalle bitti

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 93’üncü yılı nedeniyle 1 haftaya yayılarak düzenlenen kutlama programı çok özel bir finalle tamamlandı. Ellerinde bayrakları alan İzmirliler önce Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan fener alayına katılarak Başkan Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Hanım, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve toplumun her kesiminden binlerce İzmirli marşlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüdü. Motosiklet tutkunları da kortejde yerini aldı. Kutlamalar Nilüfer’in konseriyle sona erdi.

Haberin Devamı

Erçetin ve Tarkan konserleri

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ile Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu’nun düzenlediği ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Candan Erçetin konser verdi. Megastar Tarkan da Expo 2016 Antalya’da konser verdi. ‘Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya’ oluşturmak mottosuyla açılan Expo 2016 Antalya’da resmi

Gece fener  alaylarıyla  aydınlandı
kapanış öncesi Tarkan’ın konserini binlerce kişi izledi. Megastar Tarkan Cumhuriyet Bayramı’nı ise şu sözlerle kutladı: “Bence milletimizin, ülkemizin en büyük bayramı bugün. Sımsıkı sarılmamız lazım Cumhuriyet Bayramımıza, Cumhuriyete, demokrasiye, ülkemiz için eşitliğe, el birliğiyle güzel günlere.”

‘Olağanüstü bir coşku var’

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Bağdat Caddesi’ndeki geleneksel “Cumhuriyet Yürüyüşü” binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ve meşalelerle Bağdat Caddesi’ni dolduran binlerce vatandaş, Suadiye Işıklar’dan yürüyüşe geçti. Yürüyüşe katılan CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, “Olağanüstü bir coşkuyla bir bayram kutlanıyor” dedi.

Gece fener  alaylarıyla  aydınlandı


Bayraklarla Barbaros’a!

Haberin Devamı

İstanbul Beşiktaş Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yılını her yıl geleneksel hale getirilen binlerce kişinin katıldığı Fener Alayı yürüyüşü Bora Öztoprak, Fuat Saka, Grup Gündoğarken, Hüsnü Arkan, Hüseyin Turan, Suat Suna ve Onur Uğuş konserleri ve farklı etkinliklerle kutlandı. Beşiktaş Balmumcu kavşağında başlayan kutlamalara katılan binlerce vatandaş Fener Alayı yürüyüşü ve ellerindeki Türk bayrakları ile birlikte Barbaros Meydanı’na yürüdü.

3 kilometre yürüdüler

Edirne’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü için akşam saatlerinde Mimar Sinan Kapalı Spor salonu önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Atatürk Anıtı’na yürüdü. Yürüyüşe CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk anıtı önüne gelen kalabalık burada ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Ne mutlu Türküm Diyene’, ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’ sloganları attı.

Haberin Devamı

Zeybek gösterisi

Bursa’da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Acıbadem Kavşağı’ndan başlayan yürüyüşe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa milletvekilleri ile binlerce kişi katıldı. Yürüyüş FSM Bulvarı’ndaki Hastane Alanı’nda sona erdi. Kalabalık burada saygı duruşunun ardından Cumhuriyet Orkestrası eşliğinde İstiklal Marşı’nı okudu. Etkinlikte Nilüfer Halk Dansları Topluluğu ‘Çanakkale Destanı-Bu bir Savaş Değil Barış Öyküsüdür’ adlı gösteriyi sundu. Topluluk zeybek gösterisi ile izleyenlere güzel anlar yaşattı.

ADD’den ‘Saygı Gecesi’

Gece fener  alaylarıyla  aydınlandı


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘Cumhuriyete Saygı Gecesi’ düzenlendi. Ankara Palas Devlet Konukevi’ndeki programın açılış konuşmasını yapan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin ilanından sonra 15 yıl süren ömrüne, ‘Türk aydınlanma dönemi’ dediğimiz yeni devrimler ekledi. İçeride geleceğe umutla bakan, peş peşe gelen devrimlerle dinamik bir ulus devletin bireyi olma kıvancını yaşarken, dünyada saygın yeri olan bir devlet haline geldik” dedi. ‘Atatürkçü Düşünceye Emek’ ödüllerinin de sahiplerini bulduğu geceye 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile eşi Semra Sezer de katıldı.

Haberin Devamı

Gece fener  alaylarıyla  aydınlandı