Ege Gediz’e sahip çıkalım!

Gediz’e sahip çıkalım!

19.06.2017 - 04:49 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli sulak alanlarından Gediz Deltası’nda çevre ve deniz temizliği yapan balıkçılar, “Yaşam alanlarını korumalıyız” vurgusunu yaptı

Gediz’e sahip çıkalım

2 milyon yaşında İzmir’de, dünyanın en önemli sulak alanlarından biri olan Gediz Deltası’nda çevre ve deniz temizliği yapıldı. Etkinlikte, 2 milyon yaşındaki Gediz Deltası’nın başladığı yer olan Mavişehir’de çevre gönüllüleri, bisikletçiler, balıkçılar ve kanocular Gediz Deltası’nın çöplerini temizledi, kuş ve doğa gözlemi yaptı.

Haberin Devamı

Balıkçılardan mesaj

dünyadaki her 40 flamingodan birinin kışı geçirdiği, 70 binin üzerinde su kuşunun görüldüğü, İzmir Körfezi’nde tutulan her balığın büyüdüğü Gediz Deltası’na, tekneleriyle katılan balıkçılar, Gediz Deltası’na sahip çıkılması ve yaşam alanlarının korunması gerektiğini belirtti.

El ele verdiler

Etkinliği, Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Akademi Karşıyaka Birimi ve Spor İşleri Müdürlüğü Su Sporları Birimi ile Karşıyaka Kent Konseyi Çevre Grubu, Kültür Sanat Grubu, Doğa Derneği, İzmir Karşıyaka Dağcılık Doğa Sporları ve Doğaseverler Kulübü Derneği ve Diyabetle Yaşam Derneği düzenledi.

Yazarlar