Siyaset 'Geldiğimizi Mehmetçik’i görünce anlayacaklar'

'Geldiğimizi Mehmetçik’i görünce anlayacaklar'

13.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Türkiye’nin Irak ile birlikte gerçekleştireceği operasyon için “Kimse takvim beklemesin. Davulla zurnayla gitmeyeceğiz. Ama jetlerimizi, Mehmetçiklerimizi gördüklerinde geldiğimizi anlayacaklar” dedi

Geldiğimizi Mehmetçik’i görünce anlayacaklar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Bozdağ, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

102 KM KONTROL ALTINDA: Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bugüne 42 kahraman Mehmetçik’imiz şehit olmuş, 202 kahraman vatan evladımız da yaralanmıştır. Ayrıca teröristler tarafından atılan roketler ve yapılan saldırılar sonucunda 7 sivil vatandaşımız şehit olmuş, 125 vatandaşımız da yaralanmıştır. 3 bin 381 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

İSTER GÖRÜN, İSTER GÖRMEYİN: (Afrin’den çıkmaya çalışan sivillerin teröristlerce engellenmesi) Görüntüler Türkiye’nin bu tezlerinin ne kadar doğru olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Buradan uluslararası topluma seslenmek isteriz. Kendi ülkelerine bir Suriyeli sivili almamak için kırk takla atanlar Türkiye’nin bu konuda yaptığı fedakarlığı sivillere sahip çıkmayı maalesef görmediler, görmüyorlar. Biz onlara diyoruz ki ister görün, ister görmeyin.

Haberin Devamı

DAVULLA ZURNAYLA GİTMEYECEĞİZ: (Irak hükümetiyle ortak operasyonun zamanı) Irak Hükümeti ile yapılan görüşmeler olumlu geçmiştir. Irak Hükümeti de terör örgütüne karşı Türkiye ile beraber bir anlayış birliğine varmışlardır. Bu anlayış birliği çerçevesinde terörle mücadele Irak tarafında da kararlı bir şekilde devam edecektir. Ancak bir harekat olursa ne zaman olacak, o harekât başladığında hep beraber göreceğiz. Kimse bir takvim vermemi beklemesin, davulla zurnayla oraya gitmeyeceğiz ama bizim jetlerimizi, bizim Mehmetçiklerimizi gördüklerinde geldiğimizi anlayacaklar.

MENBİÇ’TE TERÖRİST İSTEMİYORUZ: (Üçlü mekanizmanın ilk toplantısı) Bu toplantıda bizim beklentilerimizin nasıl ve hangi süreçte hayata geçirileceği hususunda yoğunluklu olarak durulmuştur. Türkiye’nin tutumu çok nettir. Menbiç’te PKK’lı, PYD’li ,YPG’li, DEAŞ’lı hiçbir teröristi Türkiye istememektir. SDG şemsiyesi kılıfı altına gizlenerek de istememektedir, açık bir şekilde de bölgede terör unsurlarının barındırılmasını istememektir.

ÜÇLÜ ZİRVE 4 NİSAN’DA: Rusya-İran-Türkiye ile ilgili üçlü zirve toplantısı 4 Nisan’da İstanbul’da yapılacaktır. Ayrıca 3 Nisan’da, Türkiye ile Rusya arasında stratejik iş konseyi toplantısı yapılacak. Sayın Putin de orada olacak.

Haberin Devamı

Alman büyükelçiye nota

Bozdağ şöyle devam etti: “Almanya’da Türklerin yoğun yaşadığı yerlerde, Türklere ait sivil toplum örgütlerine, ibadet yerlerine, kültür merkezlerine, bizzat şahıslarına dönük çok ciddi saldırılar söz konusudur. Büyük bir endişe duyuyoruz. Birinci derecede sorumluluk Almanya devletine ve güvenlik güçlerine aittir. Bugün Dışişleri Bakanlığımız Almanya’nın Ankara Büyükelçisini çağırdı ve kendisine gerekli uyarılar yapıldı. Elden de Almanya’nın Ankara büyükelçisine bir nota verilmiştir.”