İstanbul GELECEĞİN MİMARLARINDAN, MESLEK ZİYARETİ

GELECEĞİN MİMARLARINDAN, MESLEK ZİYARETİ

04.03.2016 - 09:31 | Son Güncellenme:

.

GELECEĞİN MİMARLARINDAN, MESLEK ZİYARETİ

Gelecekte meslek olarak mimarlığı seçmek isteyen Sancaktepe Okyanus Koleji öğrencileri, meslek ziyaretinde bulundular.
Sancaktepe Okyanus Koleji öğrencileri ’Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün’ projesi kapsamında, mimarlık mesleğini tanımak için Mengükan İnşaata ziyarette bulundular. Mengükan İnşaat Tesisleri’nde yapılan ziyarete, Sancaktepe Okyanus koleji müdürü Kenan Çolak, Rehberlik Hocası Melda Ataseven, Esma Sesli ve mimarlık mesleğini seçen 25’ye yakın öğrenci katıldı. Ziyarette bulunan öğrencilerle tek tek ilgilenen Mengükan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Mengükan, "Türkiye’de örnek yaşam alanlarını inşa eden bir firma olarak geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi inşaat firmamızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk yaşadık" ifadelerini kullandı.
İnşaasına katkıda bulundukları her şehrin kişiliğini tamamlayan yapılar kurmak ve yaşam alanlarını sanata dönüştürmenin tek amaçları olduğunu kaydeden Mengükan, şöyle devam etti: “Geleceğin büyüklerine, içinde keyifle yaşayacakları şehirler bırakacak, Türkiye’nin en kaliteli yaşam alanlarını kuracak ve Türkiye’nin en önemli yapı ustası olacak bu genç mimarlarımız eminim Türkiye’nin inşaasına çok büyük katkıları olacak. Daha şimdiden bu yaşlarda mesleklerine sıkı sıkıya sarılan bu gençlerle olmak gerçekten beni çok yıllar ötesine götürdü. Gençlerin yaşında iken bizim bu günkü koşullarda ki inşaat sektöründe ki yapıları görmemiz çok güçtü oysa şimdi gerçekten Türkiye inşaat sektöründe çağ atladı. Bu kapsamda ayrıca bizleri ofisimizde ziyaret eden Sancaktepe Okyanus koleji müdürümüze, hocalarımıza ve geleceğin mimarları olan öğrencilerimize teşekkür çok ederim, öğrencilerimize de fikir beyanında bulunan inşaat mühendisimiz Vural Duman ve mimarımız Sultan Gül hanıma ve tüm Mengükan çalışanlarına teşekkür ederim”.
Rehberlik öğretmeni Melda Ataseven ise Okyanus Kolejleri olarak ’Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün’ projesi kapsamında Türkiye’de ilk defa ortaokul öğrencilerinin katıldığı bir proje olduğunu ifade etti. Ataseven, projenin amacının geleceğe yönelik planlama yapma becerisini kazanmış, her mesleğin toplumda değerli ve önemli olduğunu bilen bireylerin yetişmesidir. Ayrıca proje kapsamında 3 bin öğrenci, 4 binden fazla veli, 150 sınıf danışmanı öğretmeni, 24 rehber öğretmen, 28 okul idarecisi olmak üzere 7 binden fazla kişi görev aldığını söyledi.
Ziyarette katılan öğrencilerden Muhammed Mengükan, yapılan ziyaretten çok keyif aldığını, rehberlik hocamız Esma Sesli, rehberlik derslerinde mimarlık mesleği ile ilgili anlatmış olduğu bilgileri burada bizzat yerinde somut bir şekilde görerek daha bir güzel şekilde pekiştirdiklerini ve mesleklerini daha çok sevdiklerini ifade etti.
Yağmur Öztürk isimli öğrenci ise “İyiki şimdiden mimarlık mesleğini seçmişim. Eminim ki okulum bittiğinde bende bu inşaat tesislerinde olduğu gibi işimi çok titiz ve sorumluluk bilinci içerisinde yapacağım” dedi.