Gündem Genç golfçüler Kars’ta yetişiyor

Genç golfçüler Kars’ta yetişiyor

20.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de bazı iller önemli spor dallarında öne çıkmaya başladı. Kars’ta kentin doğal zemininde oynadıkları oyunlar, gençlerin golfe yeteneğini artırıyor

Genç golfçüler Kars’ta yetişiyor

Gençleri spora teşvik çalışmalarını sürdüren Türkiye’de bazı spor branşları sivrilmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Van’da tekvando, Ardahan’da eskrim, Antalya’da ve Kars’ta golf sporunda başarılı gençlerin yetiştiğini açıkladı. Antalya’da golf sahaları gençlere bu spora ilgi için gerekli imkanı tanırken Karslı gençlerin golf sporundaki başarısı dikkat çekici bulundu. Kılıç, bu konuda da hayvancılıkla geçinilen Kars’ta çobanlığın yaygın olduğuna işaret etti. Karslı gençler, doğal yaşam içerisinde golfe yetenekli olarak yetişiyor. Kılıç ayrıca, Türkiye’de yoğun ilgi gösterilen önemli spor dalları olarak judo, güreş ve futbola işaret etti. Kılıç, gençlerin spora olan ilgilerinin ve seçtikleri branşların varolan tesislerle doğru orantılı olarak geliştiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan alınan verilere bakıldığında, gençler okul spor faaliyetlerinde yoğunlukla atletizm, futbol, futsal, voleybol, ve satranca ilgi gösteriyor.

Satrançta Tunceli

Artvin, Hakkari, Konya, Şanlıurfa, Yozgat, Batman ve Şırnak illerinde ağırlıklı olarak futbol tercih ediliyor. Kilis’te gençler voleybola ilgi duyuyor. Tunceli’de ise satranç ilgisi, tüm spor faaliyetlerinin üzerine çıkıyor.

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında okul sporlarındaki lisanslı sporcu sayısı 1 milyon 569 bin 228 seviyesine yükseldi. Bakanlık, okullarda spor eğitimlerinin kalitesinin artırılması ve yeteneklerin keşfedilmesi için Okul Sporları Dairesi kurmaya hazırlanıyor. Düzenlemenin, çalışmaları süren torba yasaya eklenmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Genç golfçüler Kars’ta yetişiyor

‘Harekete geçiyoruz’

Kılıç, holiganlara karşı önlemlere ilişkin açıklamalarda da bulundu. Statlardaki karşılamalar için en üst seviyede güvenlik önlemleri alındığını vurgulayan Kılıç, “Bu konuda muhataplarımızla çok daha yakın çalışmalar içerisindeyiz. Emniyet noktalarında aramalar daha sıkı yapılıyor. Çift giriş halkası yapılıyor. En üst seviyede güvenlik protokolü uygulanıyor” dedi. Statlarda suç işleyen holiganların gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldıklarını da anımsatan Kılıç, “Şimdi bu duruma karşı da harekete geçiyoruz. Adalet Bakanlığı’yla ortak bir uygulama, bir eğitim çalışması üzerinde görüşüyoruz” diye konuştu.