Kültür Sanat Genç yazarlar bulundu

Genç yazarlar bulundu

07.05.2019 - 14:16 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında; Sanat Tarihi Araştırmaları Derneği tarafından hayata geçirilen “İstanbul’un Sanat Tarihini Liseli Gençler Yazıyor” projesiyle 49 lise öğrencisi semtinin sanat tarihini yazdı. “Semtimin Sanat Tarihi” kitabı 4 Mayıs’da Anemas Otel’de tanıtıldı.

Genç yazarlar bulundu

“Semtimin Sanat Tarihi” kitabı; liseli öğrencilerin; yaşadıkları semtte her gün önünden geçip fark etmedikleri sanat eserlerini kaleme alıp komposizyon olarak yazdığı bir kitap projesi. “Tanımazsak, fark etmezsek koruyamayız” sloganıyla öğrencileri bilinçlendirmek ve dikkat çekmek için kaleme alınan yazılarla aynı zaman da genç yazarlar da kalemini konuşturdu. Tarihi eserlere farkındalığı arttırmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle, Sanat Tarihi Araştırmaları Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında 30 ilçeden 40 okul ziyaret edildi. 5 bin kişiye duyuru yapıldı, 2000 öğrenci bilgilendirildi. Yazı yazmayı seven, yazarlık hayali olan öğrenciler için 39 yazım atölyesi düzenlendi. Proje sonunda kitapta yazılarıyla; 20 okuldan 49 öğrenci yer aldı.

Haberin Devamı

Kitapta yazıları yer alan öğrenciler ve onlara rehberlik eden öğretmenleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı lansmanda, dernek başkanı Pelin Avcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Fatma Karaca Meşe ile Eda Selimoğlu: “Kültürel mirasımızı korumak için önce bilinçlendirmeliyiz. Bunun için de geleceğimizin mirasçısı gençlerimizden başladık. Yaptığımız etkinlik ve projelerle her yaştan bireye ulaşıyoruz ancak bundan sonra gençler ve çocuklar önceliğimiz olacak” şeklinde konuştu.