Gündem Gençlerin yarısı birine âşık çıktı

Gençlerin yarısı birine âşık çıktı

14.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sevgililer Günü dolayısıyla 1000 üniversite öğrencisiyle yapılan “âşk” anketinden ilginç sonuçlar çıktı. Ankete katılan gençlerin yüzde 46’sı ilk âşklarını 16 yaşın altında yaşadığını söylerken, şu anda birine âşık olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 49 çıktı

Gençlerin yarısı birine âşık çıktı

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından bu yıl dördüncüsü yapılan “Gençlerin Âşka Bakışı 2015” anketinin sonuçları açıklandı. 1015 üniversite öğrencisiyle yapılan ankette, öğrencilerinin yüzde 49’u şu anda birine âşık olduğunu söylerken, ankete katılanların yüzde 38’i aşkı ‘sevgi ve saygı’, yüzde 27’si ise ‘dünyanın en tatlı mutluluğu’ olarak yorumladı.

Aşkım diyorlar
Gençlerin yüzde 49’u aşık olduğu kişiye hislerini yüz yüze ifade edeceğini söylerken, sosyal medyadan ilan-ı âşk edeceğini belirtenler ise 8 oldu. Gençlerin yüzde 21’i âşık oldukları kişiye ‘âşkım’ diye hitap ettiklerini söylerken, ‘sevgilim’ diyenlerin oranı yüzde

15 çıktı. Ankete katılanların yüzde 30’u aşık oldukları kişi için yapabilecekleri en büyük çılgınlığın sevdikleri kişiyle gizlice evlenmek olduğunu söyledi. Âşık oldukları kişinin kapısında yatacaklarını söyleyenlerin oranı yüzde 24, sevdikleri kişiyi kaçıracaklarını söyleyenlerin oranı ise yüzde 10 çıktı. Ankete katılan öğrencilere ‘Âşık olduğunuz kişi için ailenizden mi, paradan mı yoksa okul veya işinizden mi vazgeçersiniz’ diye sorulduğunda, yüzde 45’lik dilim ‘hiçbirinden vazgeçmem’ cevabını verdi.
Ankete katılanların yüzde 61’i sosyal medyada en çok beğendikleri aşık çiftin Burak Özçivit-Fahriye Evcen ikilisi olduğunu söyledi. Anketin sonuçlarına göre üniversite gençliğinin en beğendiği aşk şiiri 2013 ve 2014 yıllarında olduğu gibi açık ara ile Attilla İlhan’ın “Ben Sana Mecburum” adlı şiiri oldu. Attilla İlhan’ın şiirini beğenenlerin oranı yüzde 44.