Siyaset Genel Kurul’da 5 madde daha geçti

Genel Kurul’da 5 madde daha geçti

21.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişiklik teklifinin 5 maddesi daha kabul edildi. 2. tur görüşmesine, perşembe gecesi kadın milletvekilleri arasında yaşanan kavga damgasını vurdu. Dün de milletvekilleri asrasında sözlü tartışmalar devam etti

Genel Kurul’da  5 madde daha geçti

TBMM Genel Kurulu’nda dün anayasa değişiklik teklifinin 2. tur görüşmesinde 3 madde daha kabul edildi. 12. madde 342 kabul, 13. madde 343 kabul, 14. madde 342 kabul, 15. madde 342 kabul ve 16. madde de 342 kabul oyu aldı. 2. tur görüşmesine, perşembe gecesi kadın milletvekilleri arasında yaşanan kavga damgasını vurdu. 12. madde üzerindeki önergelerin görüşmesinde, Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kendisini kürsüdeki mikrofona kelepçelemesi, ardından kadın vekiller arasında yaşanan kavga tartışmaya neden oldu.

Haberin Devamı

Teklifin “OHAL yönetimini” düzenleyen 12. maddesi üzerindeki önergelerin görüşmesinde, “kavga” nedeniyle tartışma çıktı. CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın Nazlıaka’ya söz vermesiyle kavganın önlenebileceğini belirterek, “Yakışmıyor. Şu anda hastanede yatanlar, saçları yolunan, yüzleri tırmalanan arkadaşlarımız var. Yazık, söz bitti” diye konuştu.

Özel’den tepki

Usluer’e yanıt veren Bahçekapılı, perşembe gündem dışı sözlerin parti gruplarına verilmesi nedeniyle Nazlıaka’ya söz verilemediğini belirterek, bu durumu daha önce üyesi olduğu CHP’nin Meclis yetkililerine de aktardığını söyledi. Nazlıaka’nın önergesinin de gündeme alınamadığını, bu nedenle 3 dakika söz verebileceğini söylediğini anlattı. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bahçekapılı’ya yönelik olarak “Biz ‘Aylin Hanım’a söz verilmesin’ demedik, tamamen sizin tasarrufunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da kavgayı tasvip etmediklerini belirterek, “Eğer herkes kendi gördüğü pencereden bu olayı anlatmaya kalkarsa olayın ne olduğuna ilişkin adalet duygusuna varamayız. Dün (perşembe) bu konuyu kapattık, tekrar gündeme gelmesi uygun değil” dedi.

Konuşmak istedi

Genel Kurul’da  5 madde daha geçti

Nazlıaka, Bahçekapılı’nın kendisiyle ilgili açıklama yapması üzerine kürsüden konuşmak istedi. Bu sırada AK Parti’liler “Yerinden, yerinden” şeklinde tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, “Kelepçe olabilir elinde” derken, Nazlıaka, kürsüde konuşmak için ısrar etti. Bahçekapılı, “Ben size bir sataşmada bulunmadım. Şu ana kadar da kimse burada bir sataşmada bulunmadı size. Açıklama yapmak istediğinizi söylüyorsunuz, buyurun yerinize geçin. Bir dakika söz vereceğim size” ifadesini kullanırken, İnceöz, “Kürsüye yaklaşma bir daha”, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Nazlıaka’ya “Milletin iradesine büyük bir saygısızlık şov yapmak için” eleştirisini yöneltti.

Demokrasi daveti

CHP sıralarında açılan mikrofondan konuşan Nazlıaka, “Yedi önerge vermişti AKP. Yedi önerge verdik, ‘Birini CHP’ye, birini MHP’ye vereceğim’ dediniz. Bu sizin inisiyatifinizdeydi. Bağımsız milletvekili olarak 12. sıradaydım. Öne çekebilirdiniz ama burada yaşananlar utanç vericidir. Kadın arkadaşlarımızı medeniyete, demokrasiye davet etmek istiyorum.” dedi.

Haberin Devamı

İnceöz: Enç nefsi müdafaa yaptı

Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, milletin kürsüsüne kelepçe vurulmasının asla kabul edilemeyeceğini belirterek, “Bazı HDP’li kadın milletvekillerinin saldırısına uğrayan Gökçen Özdoğan Enç, saldırı karşısında nefsi müdafaa yapmıştır” dedi. İnceöz, Enç’e 10 gün rapor verildiğini bildirdi. (ANKARA AA)

Kaset gerginliği

CHP’li Eren Erdem, “I love you Yeliz” diye bağırırken, Çamlı oy kullanırken CHP’liler hep bir ağızdan, “Yeliz, Yeliz” diye seslendi. Bahçekapılı, “Ama yeter artık. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi. Gidin, eğlencenizi dışarıda yapın canım. Sessiz kalıyoruz, kalıyoruz, azıtıyorsunuz işi. Ayıp ayıp” dedi.

CHP’li Barış Yarkadaş, “Bundan güzel eğlence yeri mi var? Açık oy kullanıyorlar, izleyip eğleniyoruz işte” deyince Bahçekapılı, “Sizin mantığınız böyle Sayın Yarkadaş. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oyun yeri olarak görüyorsunuz ama halkımız öyle görmüyor. Halkımız tankın önüne yatıyor 15 Temmuzda, Türkiye Büyük Millet Meclisini koruyor, oyun yeri olarak görmüyor burayı” ifadesini kullandı.

‘Ayarı kaçırma’

Çamlı da CHP’lilerin, “Yeliz” diye seslenmesine karşılık, “Rezilsiniz be! Nelere düşmüşsünüz be! Photoshopçular sizi, işiniz gücünüz photoshop. Kasetle geldiniz, kasetle gidiyorsunuz. Kasetle genel başkan seçen tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kasetle... Porno kaset” dedi. CHP’li Bülent Tezcan, Çamlı’ya, “ayarı kaçırma” diye bağırdı.

Yazarlar