Dünya Sıradışı iş ilanı! "Gezip tozuyorsun üstüne para alıyorsun"

Sıradışı iş ilanı! "Gezip tozuyorsun üstüne para alıyorsun"

23.02.2017 - 17:45 | Son Güncellenme:

Hayallerinizdeki iş gerçek oldu. Sadece gezip tozup video çekerek hem hiçbir masraf yapmadan bütün Avrupa'yı dolaşmak hem de üstüne para almak mümkün.

Sıradışı iş ilanı Gezip tozuyorsun üstüne para alıyorsun

Bir turizm firması olan Busabout verdiği ilginç iş ilanıyla dikkat çekti.

CNN Türk'te yer alan habera göre firma gezip tozacak gördüklerini yazacak videoya çekecek 2 kişi arıyor. Bir kişi marka elçisi diğeri ise videocu olacak. İşe alınacak kişilerin tüm masrafları (yiyecek, konaklama, seyahat ve diğer masraflar) firma tarafından karşılaşancak. Ayrıca proje tamamlandığında kendilerine ücret de ödenecek. Ne kadar verileceği ise açıklanmadı.

Şanslı iki kişi gezip gördükleri yerde çektikleri videoları vloglarından yayınlayacak, sosyal medyadan paylaşacak ayrıca yaşadıklarını yazacak.

Marka elçisinin iyi bir anlatıcı olması, diksiyonun iyi olması, kamera karşısında doğal davranabilmesi gerekiyor.

Kameraman ise video editlemeyi bilmeli, görüntülerde detaylara dikkat çekme konusunda yetenekli olmalı.

Başvuru için üç dakikalık bir YouTube videosu çekmeniz ve burada kendinizi, favori güzergahlarını anlatmanız gerekiyor. Ayrıca INstagram'da sosyal medya yeteneklerini sergilemelisiniz.

Videocu ise yine iki dakikalık bir Youtube videosu hazırlayacak aynı kullandığı cihazlar ve yazılımları anlatacak.

Başvuranların en az 18 yaşında olması ve Avrupa'da seyahat etmelerini sağlayacak en az 180 günlük Schengen vizelerinin bulunması gerekiyor. Son başvuru tarihi 5 Mart 2017 gün sonu olarak açıklandı.