Gündem GİB online vergi borcu sorgulama ve ödeme nasıl yapılıyor?

GİB online vergi borcu sorgulama ve ödeme nasıl yapılıyor?

06.09.2015 - 23:43 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgiyi ve vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz.

GİB online vergi borcu sorgulama ve ödeme nasıl yapılıyor

Günümüzün hızla gelişen teknolojisinden yararlanarak, internet üzerinden vergi borçlarınızın olup olmadığını en kolay şekilde öğrenebileceğiniz bir Gelir İdaresi Başkanlığı online hizmeti bulunuyor. Vatandaşın çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde internet kolaylığında vergi borç durumunu öğrenebilmesine imkan veren Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki online vergi borcu sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Maliye Bakanlığı’nın internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan kurumları arasında yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu İnternet Vergi Dairesi şubesi aracılığı ile internetin olduğu her yerde pek çok vergi işlemini yapabilme imkanına sahip olunabildiği gibi online vergi borcu sorgulama işlemlerini de yapabilme imkanına sahip olunabiliyor. Günümüzün yeni nesil teknolojilerinden yararlanarak, son derece pratik ve kolay bir şekilde internete erişim sağlanabilen her yerden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında işlem gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı resmi İnternet Vergi Dairesi web sayfasına intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayabilen vatandaşlar, son derece pratik bir şekilde MTV, ÖTV veya gelir vergisi gibi farklı vergi sistemlerinden kaynaklı herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme fırsatından online vergi borcu sorgulama gibi birkaç dakika içerisinde tamamlayabileceği bir işlem ile öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan online vergi borcu sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından bazı kişisel bilgileri girerek, işlemleri gerçekleştirebiliyor. Vergi mükellefleri internet üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası yada ‘annenizin kızlık soyadı’ bilgilerini sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri ile birlikte girmek gerekiyor.

Dijital platform üzerinde yapılan bu online vergi borcu sorgulama ile devlete olan herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını, olan vergi borçlarının da tüm güncel ve detaylı bilgilerini görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platformdaki vergi borcu sorgulama online hizmeti vergi mükellefleri tarafından sıklıkla kullanılıyor.