Gündem Giresun’da polislere saldırı: 3 yaralı

Giresun’da polislere saldırı: 3 yaralı

13.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Giresun’un Dereli ilçesinde devriye görevini yapan polis aracına, teröristler tarafından ağaçlıklı alandan ateş açıldı.

Giresun’da polislere  saldırı: 3 yaralı

Saldırıda yaralan bir polis memuru yaralandı. Saldırının ardından başlatılan operasyonda 2 polis memuru da arazide mayın patlaması sonucu yaralandı. Vali Hasan Karahan “PKK’nın bölgede tutunma ve eylem yapma gayretlerini biliyoruz. Ama husumet ve siyasi olmayan bir faaliyet de olabilir. Konuyu araştırıyoruz” dedi.
Giresun’da dün 23.00 sıralarında otobüs terminali yakınlarında devriye görevini yapan polis aracına, ağaçlıklı alandan teröristlerce ateş açıldı. Açılan ilk ateş sırasında polis memuru Suat Elidar yaralandı. Teröristler ormanlık alana kaçarken, yaralanan polis memuru Elidar, ambulansla Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi altına alınan Suat Elidar’ın durumunun iyi olduğu belirtildi. Saldırıdan sonra ilçede alarma geçen polis ve jandarma ekipleri ilçe giriş ve çıkışında kontrol noktaları oluşturdu. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Bölgede tutunma gayreti
Operasyon sırasında 2 polis memuru ise arazide mayın patlaması sonucu yaralandı. Polis memurları, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.
Vali Hasan Karahan, olayla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Saldırganlar karanlıktan faydalanarak kaçtı. Bölgede arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Bir süredir bölgemizde hareketlilik olduğunu biliyoruz. Bitki örtüsü ve coğrafi yapıdan da faydalanarak vur-kaç taktiğiyle taciz eylemleri yapıyorlar. PKK’nın bölgede tutunma ve eylem yapma gayretlerini biliyoruz. Ama farklı bir şeyde olabilir. Husumet ve siyasi olmayan bir faaliyet de olabilir. Konuyu araştırıyoruz.”
1 astsubay şehit olmuştu
Giresun’un Çaldağ Köyü’nde de 6 Mayıs’ta jandarma karakoluna teröristler roketatarla ateş açmış, saldırıda karakol komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan şehit olmuştu. Giresun ve yöresinde son aylarda PKK’nın yaptığı saldırılarda 1 işçi hayatını kaybederken, aralarında 1 uzman çavuşun da bulunduğu 5 kişi yaralanmıştı.