Ege Giritliler Festivali’nde farklı lezzetler tadıldı

Giritliler Festivali’nde farklı lezzetler tadıldı

02.06.2017 - 03:48 | Son Güncellenme:

.

Giritliler Festivali’nde farklı lezzetler tadıldı

Kuşadası Belediyesi ile Giritliler Dostluk ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ve 3 gün süren 8’inci Uluslararası Giritliler Festivali renkli günlere sahne oldu. Festivalin açılış kokteyline Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen Giritlilerin yanısıra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, eşi Nil Kayalı, Giritliler Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Çengel de katıldı.

Haberin Devamı

Çeşitli otlardan yemek Dev Ajans’ın koordinesiyle gerçekleştirilen etkinlikte Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Üyesi Zeynep Kırıtak Tankaş, yoğurtlu oğlak eti, şevketi bostan, hollus, Mutfak Dostları Derneği üyesi Huriye Erman caciki, lor tatlısı, börülce fava, Millliyet Ege Gazetesi “Fedo’nun Dükkanı” köşesinin yazarı Fedai Ünal, Rahim Yurdakul, ıspanak, ebegümeci, turp filizi, kabak çiçeği gibi otlardan yaptıkları yemeklerle Girit mutfağını Güvercin Ada’ya gelen yüzlerce vatandaş ile tanıştırdı.

Giritliler Festivali’nde farklı lezzetler tadıldı