Teknoloji Giyilebilir Cihazlar İçin Esnek Batarya!

Giyilebilir Cihazlar İçin Esnek Batarya!

23.07.2014 - 04:01 | Son Güncellenme:

Akıllı saatler ve kıyafetler için alternatif güç kaynağı arayışları sürüyor.

Giyilebilir Cihazlar İçin Esnek Batarya

İnce ve kıvrılabilir bir batarya tasarımı, her türden giyilebilir teknoloji ürününe yarayacak bir buluş. İşte Kalifornia kökenli Imprint Energy isimli firma ultra-ince bataryalar tasarlayıp, bu türden cihazların yayılmasına yardımcı olmak istiyor.

Haberin Devamı

Şu andaki lityum bazlı batarya tasarımları ne esnek ne de hafif. Imprint Energy’nin tasarımı olan ince pil ise gelecek vaadediyor olmalı ki, firma daha şimdiden çeşitli yatırımcı kaynaklardan 6 milyon Dolar fon almış durumda.

Yeni ince piller çinko ve bir çeşit polimer karışımından oluşacak. Ayrıca lityumdan daha stabil bir element olduğu için, lityum pillerdeki gibi oksijen tepkimesine yol açmıyor, dolayısı ile koruma seçeneklerine eskisi kadar gerek kalmıyor.

Çinko bazlı esnek ve güvenli pil teknolojisi geliştikçe, bu tasarımları küçültmek ve sadece giyilebilir cihazlarda ve kıyafetlerde değil, vücuda yerleştirilecek elektronik aygıtlara güç sağlamak için de kullanmak mümkün olacak. Ayrıca başka bir kullanım alanı da, paketleme ve alanında kullanılacak akıllı etiketleri çalıştırmak olacak.