Geri Dön

Glutensiz tarçınlı üzümlü kek tarifi

Glutensiz tarçınlı üzümlü kek tarifine göz atalım.

Glutensiz tarçınlı üzümlü kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yumurta
1 bardak toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1/2 bardak yoğurt
3 bardak glutensiz pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı toz tarçın
1 bardak kuru üzüm

Glutensiz Tarçınlı Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta, şeker ve vanilini geniş bir kasede iyice çırpın.

Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip biraz daha karıştırın.

Pirinç unu ve kabartma tozunu da ekleyip 1-2 dakika daha çırptıktan sonra tarçın ve üzümü ekleyin.

170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz.

Kürdan temiz ise kekiniz pişmiş demektir.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber