Teknoloji Gmail’in Tasarım Hatasını Inbox Gideriyor

Gmail’in Tasarım Hatasını Inbox Gideriyor

14.07.2016 - 17:29 | Son Güncellenme:

Gmail’de uzun zamandır yer alan arşivleme butonunun yaratmış olduğu kafa karışıklığını Inbox by Google çözmüş gibi duruyor.

Gmail’in Tasarım Hatasını Inbox Gideriyor

Bir çok kimse bunu kullanmasa da Inbox by Google e-postalar arşivleme konusunda çok daha temiz. Gmail’de gelen e-postaların üst kısmında yer alan araç kutusunda içerisinde bir ok işareti olan kutu yer alıyor. Bu buton gelen postaları arşivlemeye yarıyor. Ancak bir çok Gmail kullancısı bunu kullanmıyor. Bir çok insan bu simgede yer alan tasarım hatasından dolayı bu özelliği kullanmıyor.

Haberin Devamı
Diğer Tarafta İşler Farklı

Gmail’in bu probleminin Google’da farkında. Şirket tarafından geliştirilen diğer arayüz ise Gmail’e göre çok daha sadece ve yapay zeka ile cevap vermek gibi havalı özelliklere sahip. Birkaç senedir Google bunu sürekli geliştiriyor. Ayrıca eski mesajları kategorileyerek daha hızlı bir kullanım sunuyor. Burada da arşivleme özelliği var ancak arşivle butonu yok. E-postaları Inbox by Gmail’de arşivlemek için Done butonu bulunuyor. Servis şimdilik İngilizce. Burada yer alan Done butonu işi biten e-postaları kaldırmak için kullanılıyor. Türkçe’de ise bitirmek anlamına geliyor. Bir işi arşivlemek yerine bitirmek kulağa daha hoş gelen bir şey. Yeni servisin yaptığı da ta olarak bu.

Gmail ürün yöneticisi Alex Gawley yaptığı konuşmada Gmail’in 2004 yılında kullanıma açıldığının ve o günden bu yana dünyada bir çok şeyin değiştiğinin farkında olduklarını açıkladı ve bu yüzden yenilerin yavaş yavaş eskilerinin yerini alması gerektiğini söyledi. Ancak bu Gmail’in hemen bir köşeye atılacağı anlamına gelmiyor.