Gündem Göbeğinin şişkinliği dikkat çekti, heyecanlı hareketleri ele verdi

Göbeğinin şişkinliği dikkat çekti, heyecanlı hareketleri ele verdi

16.09.2017 - 15:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, Addis Ababa-İstanbul seferini yapan bir uçaktan inen Etiyopyalı bir şahısın,  şüphe üzerine röntgeni çekilen bağırsaklarından kapsüller halinde 2 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Göbeğinin dengesiz şişliği ile dikkat çekip, heyecanlı hareketleriyle kendini ele veren kuryenin uluslar arası bir uyuşturucu şebekesinin üyesi olduğu öğrenildi.

Göbeğinin şişkinliği dikkat çekti, heyecanlı hareketleri ele verdi

Uyuşturucu kuryeleriyle mücadele kapsamında İstanbul’daki 2 havalimanına yerleştirilen ve uçaklardan inen ve binen yolcular üzerinde profil incelemesi yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü risk analiz uzmanları, geçtiğimiz Pazartesi günü Etiyopya ve Afrika Birliği’nin Başkenti Addis Ababa- İstanbul seferini yapan uçaktan inen bir yolcunun üzerinde yoğunlaştı.

Haberin Devamı

İLK DİKKATİ “DENGESİZ ŞİŞKİN GÖBEK” ÇEKTİ

Uçaktan inip yolcu çıkış salonuna doğru ilerleyen yolcuyu kameralardan inceleyen uzman ekipler rahat tavırlarda bulunan şahısın dengesiz bir şekilde şişkin olan göbeğinden şüphelenerek kendisi bir süre kameralardan izlemeye aldı. İzlenen C.K.O. isimli yolcu, dedektör cihazdan geçip çıkışa yaklaştığı sırada kendisinin yanına yönelen polisleri görünce önce panikledi ardından heyecanlı hareketlerde bulunmaya başladı.

RÖNTGEN ÇEKİMİNDE ORTAYA ÇIKTI

Şahısın “dengesiz şişkin” göbeğinin yanı sıra heyecanlı hareketlerinden şüphelenen ekipler kendisini önce arama noktasına çekip valizini ve üstünü aradı. Valiz ve üst aramasında herhangi bir suç unsuru malzeme ve narkotik maddeye rastlamayan risk analiz uzmanları, aramanın ardından iç organlarını incelemek üzere kendisini doktor kontrolünde incelemeye aldı. Yapılan röntgen çekiminde şahısın bağırsaklarında kapsüller tespit edildi.

Haberin Devamı

PREZERVATİFLERE SARILI

Kapsüllerin içerisinde uyuşturucu olabileceği ihtimaliyle gözaltına alınıp emniyete götürülen Etiyopya uyruklu C.K.O nun yine doktor kontrolünde yapılan bağırsak boşlatma çalışmasıyla bağırsaklarından 85 kapsül çıkarıldı. Kapsüllerin içerisini inceleyen ekipler, prezarvatiflerle sarılı kapsüllerin içerisindeki maddenin kokain olduğunu tespit etti.

ULUSLARARASI ŞEBEKENİN KURYESİ

Kapsülleri boşaltıp içerisinden 2 kilo tutarında kokain çıkaran ekiplerin, yaptıkları ilk incelemelerde şahısın uluslar arası bir uyuşturucu şebekesinin kuryesi olduğunu tespit ettiği, uyuşturucunun geliş ve gönderiliş rotasını ve adreslerini belirlemek için ise çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.