Teknoloji Google'da işe girmek neden çok zor?

Google'da işe girmek neden çok zor?

18.10.2017 - 11:15 | Son Güncellenme:

Google'un renkli ortamında çalışmak veya orada işe girmek birçok kişinin hayali olabilir. Peki Google’da çalışmak isteyenler ne yapmalı? ya da Google'da işe girmek neden çok zor? Google'ın eski bir çalışanı bu konuda açıklama yaptı.

Googleda işe girmek neden çok zor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Washington Post'a konuşan eski Google çalışanı Grant Lindsley, adaylara gelen bu mesajlar ve işe alım süreçleriyle ilgili konuştu. Potansiyel adaylara giden mesajlar “TextExpender” denilen bir yazılım aracılığıyla her gün onlarca insana kopyalanarak gönderiliyor. Lindsley, Google'da "yetenek kanalları uzmanı" olarak iki yıl görev yaptığı için bu süreçleri oldukça yakından tanıyor.

Lindsley'nin verdiği 3 önemli bilgi şu şekilde:

  • Google’daki işe alım görevlileri, belirli beceriler için LinkedIn aramalarını filtrelerler ve günde en fazla 40 adayla iletişim sağlanır.
  • Başvurulan pozisyonlar için uygun görülmeyen adaylara giden 4 paragraflık buz gibi red mesajı, TextExpender denilen yazılım sayesinde kopyalanır.
  • Google'ın kabul oranı düşük olduğundan ve yüz binlerce aday bulunduğundan, bir kişinin işe girebilmesi büyük başarıdır.

Yazının tamamı, Silikon Vadisi'nin daha az bilinen karanlık tarafına ışık tutuyor. Bu bilgiler Google gibi şirketlerin yetenekli insanları nasıl işe aldığına dair az da olsa bilgi veriyor.