Teknoloji Google Fotoğraflar, artık evcil hayvanınızı da tanıyor

Google Fotoğraflar, artık evcil hayvanınızı da tanıyor

17.10.2017 - 10:52 | Son Güncellenme:

Google Fotoğraflar, artık evcil hayvanınızın fotoğraflarını algılayabildiğini ve onları insanların yaptığı şekilde otomatik olarak gruplandıracağını açıkladı. Artık "köpek" veya "kedi" gibi kelimeleri yazmanız gerekmiyor, çünkü algoritma onları sizin için sıralayacak.

Google Fotoğraflar, artık evcil hayvanınızı da tanıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google Fotoğraflar artık evcil hayvanlarınızın fotoğraflarını tanıyabiliyor. Bu fotoğraflar insanların fotoğrafları gibi otomatik olarak gruplandırılacak böylece kedi, köpek gibi anahtar kelimlerle arama yapmadan fotoğrafları görebileceksiniz.

Günümüzde çoğu ülkede kullanıma sunulan yeni güncelleme, yalnızca insanlar yanında gruplandırılmış evcil hayvanları göstermekle kalmıyor, onları sevimli tüylü arkadaşınızdan aldığınız mükemmel portreyi bulmak için daha kolay aramalar yapmanıza olanak tanıyan isim adına etiketleyebiliyor. Google, aynı zamanda hayvan emojisinin yanı sıra ırklarına göre arama yapılmasına da izin verdi.

Google Fotoğraflar, artık evcil hayvanınızı da tanıyor

Google, farklı türdeki hayvanları ayırt edebildiğini söylese de, bunun henüz istenilen performansta sonuçlar vermeyebileceğini söylüyor. Google, aynı cins olan birkaç evcil hayvana sahipseniz yanlış gruplanmış evcil hayvan fotoğraflarıyla karşılaşılabilecğini söyledi.

Yazarlar