Teknoloji Google'ın akıllı gözlüğü Google Glass geri döndü

Google'ın akıllı gözlüğü Google Glass geri döndü

20.07.2017 - 13:53 | Son Güncellenme:

Google'ın bir dönem herkesi heyecanlandıran ancak beklenen ilgiyi görmeyen akıllı gözlüğü Google Glass geri dönüyor. Google Glass'ın yeni versiyonunun 2 yıldır yalnızca şirketler tarafından gizlice kullanıldığı söyleniyor.

Googleın akıllı gözlüğü Google Glass geri döndü

İlk çıktığı zaman yani şubat 2013'te beklenen ilgiyi görmeyen Google Glass'ın kişilerin gizliliğini ihlal edeceği veya güvenlik problemleri oluşturacağı, hatta devamı gelmeyeceği düşünülüyordu.

Haberin Devamı

Google Glass’ın yeni bir versiyonunun General Electric, Volkswagen, Boeing, DHL gibi büyük şirketlerde birkaç yıldır gizlice kullanıldığı söyleniyor. Google Glass Enterprise Edition (EE) adı verilen model fabrikalarda çalışan işçiler için tasarlanmış.

Google Glass'ın asıl versiyonu Explorer's Edition'ın bireysel kullanıcılara satışı 2015'te durdurulsa da gözlüğün GE, Boeing, DHL ve AGCO gibi Amerikan şirketlerine satışı devam etti. Google Glass'ın aynı zamanda verimliliği yüzde 15 oranında arttırdığı belirtildi.

Yeni Google Glass EE, 5 MP'den 8 MP'e çıkartılan kamerası, daha uzun batarya ömrü, daha iyi işlemcisinin yanı sıra daha büyük ekran prizması ve katlanabilir tasarımı ile tam anlamıyla iş ortamında kullanılmak için tasarlanmış. Ayrıcan kamera düğmesi için ikinci bir kullanım alanı oluşturulmuş. Bu düğme ile Google Glass’ın işlemcisi ve çipinin bulunduğu Glass Pod adı verilen parçayı gözlükten ayırabiliyorsunuz. Glass Pod ise üretim bantlarında kullanılan güvenlik gözlüklerinde kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Kurumsal müşterilerin ardından Google Glass'ın tekrardan bireysel kullanıcılar için piyasaya sunulup sunulmayacağı belli değil.

Yazarlar