Gündem GSS Bağ-Kur Prim Borçları Sorgulama

GSS Bağ-Kur Prim Borçları Sorgulama

13.05.2015 - 11:13 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama ekranından online olarak yapabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bulabilirsiniz.

GSS Bağ-Kur Prim Borçları Sorgulama

Günümüzün hızla gelişen teknolojisinin sağladığı imkanlar ile birlikte internete her yerden son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen sigorta mükellefleri, internet üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri ile pek çok sigorta işlemini artık sadece dakikalar içerisinde yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internette açılan web tahsilat uygulamasını kullanarak sigorta mükellefleri SGK borç sorgulama işlemlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesindeki online hizmetler kategorisinden erişim sağlanabilen SGK online hizmetleri ile sigorta işlemleri son derece pratik bir şekilde yapılabildiğinden vatandaşlar tarafından oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na borçlarının olup olmadığını kontrol edebilmeleri amacı ile dijital platform üzerinde bulunan web tahsilat uygulaması üzerinden SGK borç sorgulama yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan web tahsilat uygulamasında vatandaşın borç sorgulama işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı olması amacı ile yeni bir değişiklik yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapmış olduğu web tahsilat uygulamasındaki değişiklik öncesinde doğrudan SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilen vatandaş artık uygulamaya girdiklerinde gelen e-Devlet sistemi giriş ekranı yönlendirmesinde sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşlar e-Devlet sistemi giriş sayfası yönlendirmesinde her PTT şubesinden alabildiği ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ yöntemini veya ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan vatandaşlar, yeniden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat borç sorgulama uygulaması ekranına yönlendiriliyor.

Haberin Devamı

Bu ekranda ise vatandaşlar sorgu türü, sorgu tipi ve sigorta sicil numarası veya T.C. kimlik numarası ile birlikte sayfadaki güvenlik kodu karakterlerini girerek borç sorgulamalarını yapabiliyor. SSK için borç sorgulama işlemleri web tahsilat uygulamasında sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçimi, sorgu tipi kısmında borç tipi seçimi ve T.C. kimlik numarası veya SSK sicil numarası ile birlikte güvenlik kodu karakterleri girilerek yapılabiliyor. Vatandaşlar bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerini yapabilme imkanı da bulunuyor. Özellikle de web tahsilat uygulaması üzerinden Genel Sağlık Sigortası prim borcu sorgulamaları ile GSS prim borcunun bulunup bulunmadığını hem güvenli hem de kolay bir şekilde öğrenebiliyor.

SGK web tahsilat uygulaması üzerinde bulunan sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’, T.C. kimlik numarası ve sayfadaki güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi gerekiyor. Bu bilgileri giren vatandaşlar internet üzerinden GSS borç sorgulama yaparak, herhangi bir GSS prim borçlarının olup olmadığını öğrenebiliyor. Aynı uygulama üzerinde Bağkur borç sorgulama işlemleri ve 2011 yılında hayata geçirilen sağlık sigortası projesi Genel Sağlık Sigortası prim borcu sorgulamaları da yapılabiliyor. Bağkur sigortalısının Bağkur borç sorgulama işlemlerinde öncelikle sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçimi, sorgu tipi kısmında sorgulama tipinin seçilmesi ve Bağkur sicil numarası ile birlikte sayfadaki güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi gerekiyor.