Gündem GSS borç durumunu nasıl sorgularım?

GSS borç durumunu nasıl sorgularım?

29.08.2016 - 10:27 | Son Güncellenme:

GSS borç durumunuzu artık kolay bir şekilde öğrenmeniz mümkündür. Online sorgulama işlemi ile GSS borç bilgilerinizi internet üzerinden görüntüleyebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemlerini nereden nasıl yapabileceğinizi haberimizde ayrıntılı olarak anlatmış bulunuyoruz.

GSS borç durumunu nasıl sorgularım

Vatandaşların çalışma hayatları boyunca öncelikli olarak hedeflemiş olduğu en önemli olay emekli olma hakkıdır. Çünkü emekli olmak öyle basit bir işlem değildir. Çalışma hayatınızda belirli bir sigorta kurumuna kayıt olarak aylık düzenli yatırılan primler sonucunda emeklilik hakkınızı kazanabilirsiniz. Emeklilik ve sağlık hizmetinden yararlanması için vatandaşlara sunulan en öenmli sigorta kurumları SSK (Sosyal sigortalar Kurumu), Bağ Kur ve GSS (Genel Sağlık Sigortası) olarak bilinmektedir. SSK sigorta kuruluşu herhangi bir kimse yada iş kuruluşu üzerinde işçi olarak çalışan kişilerin kendini güvence altına alabildiği sigorta kuruluşu olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bağ Kur ise herhangi bir kimsenin kendi iş kuruluşu üzerinde varlık göstermesi sonucunda kendini güvence altına almış olduğu sigorta kurumduru. GSS ise maddi durumu iyi olmayan kişilerin düşük prim ödeyerek emekli olabildiği sigorta kurumudur. Vatandaşlar aylık primlerini düzenli ödeyemediği zaman sigorta kuruluşuna borçlu duruma düşmektedir. Borç durumunu sorgulamak için ise SGK (Sosyal Sigortalar Kurumu) resmi internet sitesi üzerinden sunulan işlemler üzerinden basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sigorta kurumlarının içinde borç oranı yüksek olanlardan biri GSS kuruluşudur. GSS borç sorgulama işlemi yine SGK resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ancak SGK resmi internet sitesi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için e Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. e Devlet sistemi ülkemizde bulunan resmi kamu kurum ve kuruluşlarının, bakanlıkların internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak vatandaşlara daha hızlı ve daha kolay işlem imkanını sunmaktadır. Ancak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için e Devlet üyeliği almanız gerekmektedir. Bu e Devlet üyeliği için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu işlemin karşılığında vezne görevlisi 2 TL işlem ücreti karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu e Devlet şifresini ve T.C. kimlik numaranızı ana giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda e Devlet sistemi sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Bu basit işlemin amacı bir sonraki resmi işlemlerinizi daha hızlı ve daha kolay gerçekleştirme imkanını sizlere sunmak içindir. Ayrıca güvenliğiniz için PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz yine e Devlet sistemi tarafından sizden talep edilmektedir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de GSS borç sorgulama işlemdir. GSS borç sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet ana ekranı üzerinde bulunan arama sekmesine GSS borç sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden basit bir şekilde GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. Sizde GSS borç sorgulama işleminizi dijital ortam üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız e Devlet sistemine giriş yapınız.