Gündem GSS borç ödeme kredi kartıyla yapılır mı?

GSS borç ödeme kredi kartıyla yapılır mı?

02.05.2016 - 09:43 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama internetten yapılıyor. GSS borç sorgulama gibi GSS borç ödeme de online olarak yapılabilir. GSS borç sorgulama ve ödemenizi nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

GSS borç ödeme kredi kartıyla yapılır mı

Genel Sağlık Sigortası hiç bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların yararlanabildiği bir sosyal güvence şeklidir. Sağlık sektöründe yapılan iyileştirmelerin ve yeniliklerin ardından insan hayatını kolaylaştırmak ve her vatandaşın sosyal güvencesini sağlamak amacı ile böyle bir hizmet sunulmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmeniz için hiç bir sosyal güvencenizin olmaması gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun 3 ana kurumu bulunmaktadır. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları Sosyal Güvenlik Kurumunun kurumlarıdır.

Haberin Devamı

·

· GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çalıştığınız işe göre bu kurumlara bağlı olabilirsiniz. Sigortalı bir işte çalışan vatandaşlar yani bir işverenin altında çalışanlar SSK ya bağlı olurlar. Bu vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilmek için sigortaları yatırılması gereklidir. Çalıştıkları iş yeri bu vatandaşların sigortalarını yatırır ve bu şekilde sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar kendi işini yapan vatandaşlardır. Esnaf veya tarım işini yapan vatandaşlar Bağ-Kura bağlı olabilmek için her ay prim yatırmaları gereklidir. Primlerini yatıran vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Sosyal güvencesini sağlayan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. Diğer bir kurum olan emekli sandığı kurumu ise kamu kurumunda çalışan vatandaşlar için olan kurumdur. Kamu kurumunda çalışan her vatandaş emekli sandığına bağlıdır. Bu vatandaşların primleri emekli sandığı kurumu tarafından karşılanmaktadır. Bağlı olduğunuz kuruma göre prim ve sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilirler.

Bu 3 kurumdan hiç birine bağlı olmayan vatandaşlar ise sosyal güvencelerini sağlayabilmek için Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilirler. Sosyal güvenceniz yok ise Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmek için ilk olarak yaşadığınız yerde bulunan Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfına gitmeniz gereklidir. Burada başvuruyu gerçekleştirmek için ilk olarak istenilen belgeleri vermeniz gereklidir. Bu belgelerden en önemlisi ise gelir tespiti belgesidir. Gelir tespiti yaptırarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Gelirinize göre ödemeniz gereken bir borç çıkacaktır. Bu ödemeniz gereken borcu ödediğiz zaman sosyal güvencenizi sağlayabilirsiniz. Yüksek geliri olan vatandaşlar yüksek borç öderken hiçbir geliri olmayan vatandaşlar da en düşük prim miktarı ile Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilirler. Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmek için GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ne kadar prim yatırmanız gerektiğini GSS borç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden GSS borç sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaparak GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet giriş sayfasından giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden diğer hizmetler bölümü altından Genel Sağlık Sigortası tescil ve GSS borç sorgulama seçeneğini seçerek GSS borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar