Gündem GSS borç sorgulama ile prim borcu tespiti!

GSS borç sorgulama ile prim borcu tespiti!

26.07.2016 - 10:15 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemini yaparak prim borcunuzu öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemi, E-devlet sistemi üzerinden kullanılıyor. GSS borç sorgulama işlemini yapabilmek için E-devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor.

GSS borç sorgulama ile prim borcu tespiti

Resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için şubeler üzerinden veya internet üzerinden işlem yapabilme imkanınız vardır. Şubeler üzerinden yapılan resmi işlemlerde gişe üzerinden birebir olarak görevli üzerinden işlem yaptığınız için vatandaşlar için zaman kaybı yaşanmaktadır. Ancak online sistemler üzerinden yapılan resmi işlemlerde durum bu şekilde değildir. Ülkemiz üzerinde varlık gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hepsinin neredeyse bir adet internet şubesi vardır. Bu sayede vatandaşlar vakit kaybetmeden kolay bir şekilde işlem yapabilme imkanına sahiptir. Ayrıca online sistemler üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmeniz için bir sistem daha devreye girmiştir. Bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi vatandaşlara kolay hizmet sunmak adına sistemli bir şekilde çalışmaktadır.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E Devlet sistemi ülkemizde bulunan resmi kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyeleri altında toplayarak vatandaşın tek bir çatı altından kolay bir şekilde hizmet alması tek amaçtır. e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için vatandaşlardan istenen tek şart e Devlet üyeliğinin olmasıdır. e Devlet üyeliğini almak kimi vatandaşlar için oldukça karmaşık bir hal olarak görülse de oldukça basit bir işlemdir. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz e Devlet üyeliği almak için yeterlidir. Vezne görevlisi bu isteğiniz karşılığında 2 TL ücret talep ederek size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranındaki ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine girişinizi basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden bir kaç adım işlem daha talep edecektir. Bu talep edilen işlemler hem sizin güvenliğiniz hem de daha hızlı işlem yapabilmeniz içindir. e Devlet sistemi ilk olarak sizi tanımak ve size daha hızlı işlem imkanı sunmak için kimliğinizde bulunan size ait olan kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanız istenmektedir. Ayrıca sadece güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üyeliğiniz tamamlanmış olup e Devlet üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de GSS borç sorgulama işlemidir. GSS borç sorgulama GSS primlerini zamanında yatırmamış olan kişilerin kullanmış olduğu sistemlerden biridir. Bir SGK kuruluşu olan GSS (Genel Sağlık Sigortası) kişilerin düzenli aylık olarak prim yatırması sonucunda kazanılan emeklilik ve sağlıktan ücretsiz yararlanmanın temelidir. GSS borç sorgulama işlemi e Devlet üzerinden yine SGK kuruluşunun resmi internet sitesi sayesinde gerçekleşmektedir. GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine GSS borç sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.