Gündem GSS borç sorgulama işlemi nereden yapılır?

GSS borç sorgulama işlemi nereden yapılır?

24.09.2016 - 10:11 | Son Güncellenme:

GSS Borç Sorgulama işlemini artık e-Devlet sayesinde online olarak gerçekleştirebileceksiniz. GSS Borç Sorgulama işlemi için öncelik ile ve sadece ihtiyacınız olan bir e-devlet şifresi olacaktır. GSS Borç Sorgulama işlemi için ayırmanız gereken zaman sadece bir kaç dakikanız olacaktır.

GSS borç sorgulama işlemi nereden yapılır

Günlük hayatta pek çok ihtiyaç ile karşı karşıya kalırız. Bu ihtiyaçları karşılayabilmek için ise bir işe ihtiyacımız olacaktır. Bu iş sadece bize günlük ihtiyaçlarımızı gidermemize yardımcı olmaz aynı zamanda işin getirmiş ve sağlamış olduğu sigorta sayesinde geleceğimizi bir nebze de olsa garanti altına alabiliriz. Kimisi bir meslek grubuna dahil olmak için uzun yıllar boru eğitim almaktadır. Kimi ise hedeflediği meslek grubuna dahil olmak için iş tecrübeleri edinerek hedefine ulaşmayı amaçlamaktadır. Her iki insan grubunun da ortak bir paydası vardır. Bu ortak payda ise kişi bir an önce iş hayatına atılarak yaşam kalitesini ve standartlarını artırmaktır. Böylelikle kişi daha refah bir düzeyde yaşamayı sağlayabilir. On sekiz yaşını dolduran herkes bir an önce kendi ayaklarının üzerinde durmak ister ve dolayısı ile iş hayatına atılmak ister.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Başladığı işe göre bir meslek grubuna dahil olur. Bu dahil olmuş olduğu meslek grupları da kendi aralarında ayrılarak kişiye bir sosyal güvence sunmak durumundadır. Örneğin bir kurum ya da kuruluşta çalışıyor iseniz ve on sekiz yaşını geçmiş iseniz işverenin yani patronunuzun sizler için yasal olarak yapması gereken bir sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk ise sizler adına aylık düzenli olarak ödediği primler ile sizlere sosyal güvence sunmaktır. Bu şekilde sağlanan sosyal güvence ise SSK dır. Eğer kişi bir kurum ya da kuruluş kurar ve burada hizmet vermeye başlar ise kendi adına düzenli ve aylık olarak yatırdığı primler ile kendisine bir sosyal güvence sağlamaktadır. Bu güvence ise BAĞ-KUR dur. Eğer iki meslek grubuna dahil değil iseniz devletin sizlere de sunduğu bir sosyal güvence vardır. Açılımı Genel Sağlık Sigortası olan GSS için ödenmesi gereken ücretler kişinin gelirine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ve hatta eğer kişinin geliri belli bir miktar altında ise kişiye devlet bu güvenceyi ücretsiz olarak sunmaktadır.

Haberin Devamı

GSS’ li iseniz ve ödenmesi gereken primleriniz var ise bunu öğrenme için öncelikle GSS Borç Sorgulama işlemine ihtiyacınız olacaktır. GSS Borç Sorgulama işlemi için e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. GSS Borç Sorgulama işlemi sırasında sizlere yardımcı olacak e-devlet şifresini en yakın PTT şubelerine başvurarak sadece 2 TL karşılığında alabilmeniz mümkündür. Bu şifre ile beraber resmi e-devlet web sayfasına girin. Ardından sizden istenecek olan T.C kimlik numaranızı ve 2 TL karşılığında aldığınız e-devlet şifresini uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde girin. Ve bu işlemin ardından yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığı adı altında GSS Borç Sorgulama işlemine en uygun başlığı seçerek GSS Borç Sorgulama işleminizi tamamlayabilmeniz mümkün olacaktır.