Gündem GSS borç sorgulama şifresiz olarak yapılabilir mi?

GSS borç sorgulama şifresiz olarak yapılabilir mi?

04.04.2016 - 09:58 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama ile aylık ödeyeceğiniz prim miktarını öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama SGK kurumuna bağlı uygulamalar yardımıyla yapılır GSS borç sorgulaması hakkında daha fazla bilgi için yazımızı inceleyiniz.

GSS borç sorgulama şifresiz olarak yapılabilir mi

Emekli olabilmek içinde çalışırken yerine getirmemiz gereken bazı sorumluluklar vardır. Emekli olabilmek için ilk koşul bağlı olduğumuz sosyal sigortanı tüm primlerini eksiksiz bir şekilde ödenmiş olması gerekir. Bir de belli bir yaşı doldurmuş olmanız gerekir. Bu nedenle vatandaşlar işe başlayıp sigorta girişlerini erken yaptırmak isterler ki daha genç yaşta emekli olma şansına sahip olsunlar. SGK, GSS ve BAĞ KUR kuruluşları bu hizmeti bizlere vermek için hazırlanılmıştır. Her vatandaş sahip olduğu mesleğe göre bu kurumlara prim öderler. Ancak ülkemizde işsizlik oranı da oldukça fazladır. İşsiz olan vatandaşlara da bir takım hizmetler sunulur. İşsiz vatandaşlarda yukarı da belirtilen GSS kurumuna bağlı olarak fırsatlardan yararlanırlar. Diğer sosyal sağlık sigorta kurumlarının prim ücretlerine göre bu kurumun prim ücreti daha düşük oranlardadır. SSK veya bağ­kur kurumlarına bağlı olmayan yani hiç bir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortasın hizmetini sağlamıştır.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GSS hizmetinden yararlanabilmek için ilk olarak yaşadığınız şehrin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmeniz gereklidir. Burada gelir tespiti yaptırdıktan sonra bazı belgeler ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına GSS için başvurmaları gereklidir. GSS için başvurunuzu tamamladıktan sonra gelirinize göre bir borç karşınıza gelecektir. Bu yatırmanız gereken primleri yatırdığınız sürece Genel Sağlık Sigortasının sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Ne kadar prim yatırmanız gerektiğini ise GSS borç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini de internet üzerinden E­Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.. E­Devlet sisteminden borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yollarından E­Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmeniz gereklidir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E­Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E­Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer PTT kurumlarından 2 TL karşılığında şifrenizi elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E­Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E­Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen internet hizmetlerinden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bağ­Kur borç sorgulama işlemi için 4B hizmetleri bölümü altından 4B borç sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir. GSS borç sorgulama işlemi için diğer hizmetler bölümü altından Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir.

Yazarlar