Gündem GSS borç sorgulama uygulaması!

GSS borç sorgulama uygulaması!

15.08.2016 - 09:13 | Son Güncellenme:

GSS borcunuzu internetten kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. GSS borç sorgulama hizmeti için GSS borç sorgulama uygulaması kullanılmaktadır.

GSS borç sorgulama uygulaması

Yaşam standartları doğrultusunda kişi bazı temel gereksinimlere ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyaçları karşılayabilmek adına kişi bir an önce iş hayatına atılmak ister. kimimiz iş hayatına atılmak için yıllarca eğitim alarak meslek gruplarından birine dahil olur kimimiz ise iş tecrübeleri edinerek bu meslek gruplarına dahil olmayı hedefler. Hepimiz geleceğe dair kaygıları bulunmaktadır. Herkes geleceğini garanti altına alarak daha refah bir düzeyde yaşamak isterler. Bu yüzden bir an önce on sekiz yaşını dolduran herkes bir an önce işe başlayarak kendi ayakları üzerinde durmayı ister. Her meslek grubuna ayrı sigorta güvenceleri vardır. Bu sigorta gruplarının arasında en çok bilinenleri SSK ve Bağ-Kur dur. Bu iki kurum arasında önemli bir fark bulunmaktadır.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK ; kişi bir kurum ya da kuruluşta işe başladığı zaman iş verenin çalışanı adına düzenli olarak yatırdığı primlerle dahil olacağı bir sigorta grubudur. Bağ-Kur ise kişinin kendi iş yerini açması ve orada hizmet vermesi şartı ile kendi adına yatırdığı primler ile sahip olacağı bir güvencedir. Bu iki farklı sigorta kurumunun kendine dair prim miktarları vardır. 18 yaşını geçen herkes çalıştığı meslek grubuna bağlı olarak bu sigorta güvencelerine bağlı olmak zorundadır. Bu primlerin düzenli olarak yatırılması sonucu kişinin başta sağlık alanında olmak üzere daha bir çok sosyal alanda avantajları vardır. Eğer bu meslek gruplarından birine dahi değil iseniz devlet sizlerin de yaşam kalitesini artırmak için alımı Genel Sağlık Sigortası olan GSS güvencesi altına almaktadır. Bu güvenceye sahip olmak için gelirinize bağlı olarak diğer kurumların primlerinden daha az miktarlarda prim ödemeniz gerekecektir. Bu primler gelirinize göre miktarları değişmektedir. Eğer hem Bağ-Kur’a hem de SSK’ya bağlı değil iseniz ve diğer sigorta kurumlarında kaydınız bulunmuyor ise GSS’yi yaptırmak yasal olarak zorunluluk haline getirilmiştir. Eğer başta sağlık alanında olmak üzere diğer alanlarda da işlerinizi kolaylaştırmak istiyorsanız öncelik ile GSS primlerinizi yatırmanız gerekecektir.

GSS ye bağlı olarak borcunuz var ise bir an önce faiz binmeden ödemeniz gerekmektedir. Bu borç miktarını sorgulamak için e-devlet sistemine girişte bulunmanız gerekiyor. GSS Borç Sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için önce bir e-devlet şifresine sahip olmanız lazım. Bunun için en yakın PTT şubesine gidip başvuruda bulunmanız ve GSS Borç Sorgulama işlemi için 2 TL karşılığında e-devlet şifresi alabilmeniz mümkündür. Daha sonra bu e-devlet şifresi ile e-devlet resmi web sayfasını ziyaret edin. Burada sizden bazı bilgiler istenecektir. E-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız bu bilgileri tamamlamak için yeterli olacaktır. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız GSS Borç Sorgulama işleminizi başarı ile gerçekleştirmeniz için önemlidir. Daha sonra e-hizmetler kısmından GSS Borç Sorgulama işlemine uygun başlığa tıklayın ve buradan GSS Borç Sorgulama işleminizi tamamlayın. GSS Borç Sorgulama işleminizi 7/24 gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarlar