Gündem GSS borç sorgulamaları internetten nasıl yapılıyor?

GSS borç sorgulamaları internetten nasıl yapılıyor?

18.06.2016 - 11:42 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemini Genel Sağlık Sigortası’ndan faydalanan vatandaşlar kullanabilir. GSS borç sorgulama ile aylık prim borcunuzu öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca birikmiş borcunuz varsa bu borçlar da GSS borç sorgulama hizmeti ile öğrenilebilmektedir.

GSS borç sorgulamaları internetten nasıl yapılıyor

Günümüzde sağlık sektörü alanında birçok yenilik ve bu yeniliklere bağlı olarak bir çok uygulama oluşturulmuştur. Bu uygulamalar insan hayatını daha da kolay bir hale getirmiş durumdadır. Günümüzde sağlık sektörü alanında teknoloji ile doğru orantılı olarak bir ilerleme söz konusudur. Artık internet üzerinden randevu alabilmek mümkündür. Ve bu randevuyu alabilmek için doktorun uygun zamanı değil sizin uygun zamanınız önemlidir. Randevu almakta başka sorgulamalar da internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu sorgulamalardan bir tanesi de GSS borç sorgulama işlemidir. GSS yani Genel Sağlık Sigortası günümüzde 18 yaş altı bütün çocuklara sağlanmaktadır. Bu konu ile de ilgili bir uygulama oluşturulmuştur. Bu uygulamanın ismi ise GSS borç sorgulamadır. GSS borç sorgulama işlemi E-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Yazımızın devamında sizler için bu işlemi nasıl yapabileceğinizi anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilir ve GSS borç sorgulama işleminizi dakikalar içerisinde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün en büyük devlet dairesi işlemlerinin yapıldığı platform E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işlemi de dahil olmak üzere 22 adet kuruma ait farklı işlemleri yapabilmek mümkündür. E-Devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi yapabilmek için E-Devlet sistemine ait bir şifrenizin olması gerekmektedir. Şifreniz yoksa sisteme giriş yapabilmeniz mümkün değildir. E-Devlet sistemi kimlik bilgileri kullanılarak işlem gerçekleştirilen bir site olduğu için oldukça yüksek bir korumaya ihtiyaç duymaktadır. Bu koruma E-Devlet şifresi ile sağlanmış durumdadır. E-Devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işlemini yapabilmek için bahsetmiş olduğumuz gibi mutlaka bir şifrenizin olması gerekmektedir. Şifrenizi alabilmek için ise yapmanız gereken şey oldukça basittir. Herhangi bir PTT şubesine giderek, nüfus cüzdanınız ile birlikte şifre alma başvurusunda bulunmaktır. Başvuru sonrasında kimlik bilgileriniz ile adınıza bir şifre oluşturulacaktır. Şifreniz oluşturulduğunda 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretini ödediğinizde şifrenizi teslim alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifrenizi aldıktan sonra artık GSS borç sorgulama işlemi yapabilmek oldukça kolaydır. İlk olarak yapmanız gereken şey E-Devlet sistemine gidip, GSS borç sorgulama ile ilgili sayfayı açmaktır. Sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Kimlik doğrulama işlemini yapmanız için kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Açılacak olan kimlik doğrulama sayfasında bulunan ilgili boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi doğru yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerindeki “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylece açılacak olan ekran üzerinden GSS borç bilgilerinizi görebilirsiniz. Bu sayfanın aynı zamanda çıktı olarak belgesini de alabilirsiniz. Resmi kurumlarda kullanabilirsiniz. Üzerinde bulunan barkod sayesinde kullanacağınız kurum bu belgeyi sorgulayabilir. E-Devlet sistemi üzerinden yapılan bütün işlemlerde ve alınan bütün çıktılarda farklı bir kod bulunmaktadır ve bu kodlar sayesinde resmi kurumlar belgenizin doğru olup olmadığını sorgulayabilirler.