Gündem GSS borç sorgulamanızı yapın, sağlık hizmetinde kesinti yaşamayın!

GSS borç sorgulamanızı yapın, sağlık hizmetinde kesinti yaşamayın!

18.04.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama, bireylerin prim borcunun olup olmadığını gösteren bir uygulamadır. GSS borç sorgulama ile her an borç durumunuzu sorgulayarak aldığınız hizmetten kesinti yaşamayı engellersiniz. GSS borç sorgulama kısa bir sürede yapılabilen bir sorgulama işlemidir.

GSS borç sorgulamanızı yapın, sağlık hizmetinde kesinti yaşamayın

Sizlere bu yazımızda genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu sorgulama hakkında bilgi vereceğiz. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemlerini internet üzerinden online bir şekilde yaparak sizlerde sigortanız hakkında çok ayrıntılı bir şekilde bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemini kesinlikle herhangi bir kuruma gitmeden internet üzerinden genel sağlık sorgulama borç sorgulama işlemleri sayesinde kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Günümüzde artık gelişen teknoloji ile beraber sağlık sektöründe de günden güne birçok yenilik meydana gelmektedir. Bu gelişmeler bizlere Sağlık Bakanlığı tarafından sunulmaktadır. Sağlık Bakanlığına ait olan birçok kurum ve kuruluş mesela Sosyal Sigortalar Kurumu gibi 18 yaş altında yer alan vatandaşlara genel sağlık sigorta çerçevesinde hizmetleri sunulmaktadır. Sizler bu sigorta sayesinde hastanelerde yer alan çocuklarınızı çok rahat bir şekilde muayene ettirebilmektir.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde teknolojinin de gerçekleşmesi gelişmesiyle beraber bu işlemler artık çok kolay bir şekilde halledilebilmektedir. Teknolojinin gelişmesi bizler için en önemli getirisinden bir tanesin internet ağı diyebiliriz. İnternet üzerinden genel sağlık sigortası borç sorgulama işleminiz de çok kolay bir şekilde halledebiliriz. İnternet sistemi üzerinden genel sağlık sorgulama işlemini yapımı daha önceden iki farklı site üzerinden gerçekleştirebilmekteydi. Son yapılan değişiklikler ile beraber artık resmi internet sitesi üzerinden şifresi bir şekilde genel sağlık sigorta sigortalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemini r-devlet sistemi üzerinden de e-devlet şifrenizle TC kimlik numaranız yardımıyla öğrenebilirsiniz. Eğer, e-devlet şifreniz yok ise PTT kurumları üzerinden sadece 2 TL karşılığında edinebilirsiniz. Tek yapmanız gereken PTT şubelerine gidip nüfus cüzdanınız göstermeniz ve beraberinde 2 TL karşılığında sizlere e-devlet şifreniz özel bir zarfın içerisinde teslim edilmektedir. Bu şifrenizi kimseye göstermemeniz sizin açınızdan iyi olacaktır. Aslında alacağınız bu şifre geçici bir şifredir daha sonra sisteme giriş yaptıktan sonra dilerseniz bu şifreyi değiştirebilirsiniz. Siz şifreyi oluşturduktan sonra ise değiştirmiş olduğunu şifre kalıcı olarak istediğin şifreniz olacaktır. Bu sistem üzerinde bilmeniz gereken bir şey ise e-devlet şifrenize kullanmanız durumunda yalnızca kendi adınıza işlem yapabilirsiniz. Bu şifre ile beraber başkası üzerine işlem yapmanız mümkün değildir. Şimdi gelelim Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlerinizi nasıl yapacağınız konusuna. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemini e devlet sistemi üzerinden şifreli bir şekilde e Devlet şifresi ve TC kimlik numaranız sayesinde sorgulayabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden genel sağlık sorgulama işlemini önünüze gelen sayfada kimlik doğrulama işlemini yaptıktan sonra TC kimlik numaranızı e-devlet şifrenizi yazmanız durumunda ayrıntılı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. TC kimlik numaranızla e-devlet şifrenizi girdiğiniz zaman doğruluğundan emin olmanız gerekmektedir ve daha sonrasında ise sisteme giriş seçeneğine tıklayarak Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Daha sonra önünüze gelecek sayfada Genel Sağlık Sigortası borç bilgilerinizi sizler göreceksiniz.