Gündem GSS Borç ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama Online Web Tahsilat İle Artık Çok Kolay!

GSS Borç ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama Online Web Tahsilat İle Artık Çok Kolay!

28.07.2015 - 09:42 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı sorgulamak ve ödemek için web tahsilat uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu haberimizde GSS ve BAĞ-KUR prim borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

GSS Borç ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama Online Web Tahsilat İle Artık Çok Kolay

Artık birçok işlemi sanal ortamdan online olarak yapabilmekteyiz. Teknolojinin gelişmesi ve internet kullanımının cep telefonlarında da yaygınlaşmaya başlanması ile birlikte bir çok kurum ve kuruluş artık sanal ortam kanalı ile online olarak hizmet sunmaktadır. Sanal ortamdan online olarak yapabilceğiniz işlemlerden birisi de GSS borç sorgulama işlemidir. Sizde GSS borç sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız bu sayfada yer alan bilgileri kullanarak sorgulamanızı yerine getirebilirsiniz. GSS borç sorgulama için yapmanız gereken işlemler şu şekildedir.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Sizde sanal ortamdan online olarak GSS borç sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız, ilk olarak, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Bundan sonra ki aşamada açılacak olan sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Bir sonraki aşamada ise bu başlık altında yer alan diğer başlıklar arasından E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Hemen ardından karşınıza çıkacak olan yeni sayfada hemen en üst kısmında E-Hizmetler uygulaması şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Bu adımları yerine getirdikten sonra otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Haberin Devamı

Bundan sonra açılacak olan sayfada ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığı karşınıza çıkacaktır. Bu alanda girdikten sonra son olarakT.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

4B ya da Bağkur Borç Sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Sizde BAĞ-KUR’a bağlı olarak emekli olmak için belli bir süre prim yatırmış ve BAĞ-KUR’da ne kadar borcunuzun olduğunu merak ediyorsanız bu yazımızda yer alan bilgileri sırası ile yerine getirdiğiniz zaman BAĞ-KUR 4B sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. Sizde BAĞ-KUR yani 4B kapsamında borç sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız yerine getirmeniz gereken işlemler şunlardır;

İlk olarakhttp://www.sgk.gov.tradresine giriniz.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Bir sonraki aşamada ise, karşınıza çıkacak yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI şeklinde bulunan ibareye tıklayınız.

Bu işlemide yaptıktan sonra artık otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaksınız.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı aracılığı ile sunulan hizmetler başlığı altında bulunan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Haberin Devamı

Ardından 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında yer alan 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Bunda sonra açılacak olan sayfada e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartıbanka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz. Daha sonra ise e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, Bağkur borç sorgulama işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz.