Gündem GSS borcumu internetten nasıl sorgularım?

GSS borcumu internetten nasıl sorgularım?

28.04.2016 - 10:00 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama hizmeti sayesinde prim borcunuzu öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemi internet üzerinden kolayca yapılabiliyor. GSS borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

GSS borcumu internetten nasıl sorgularım

Bu yazımızda sizlere Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemleri hakkında bilgi vereceğiz. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı uygulamalar yardımıyla çok kolay bir şekilde işlem yapma hakkına sahipsiniz. Sizler yazımızın devamından Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemini hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgiye sahip olacaksınız. Bizler emekli olabilmek için çalıştığımız sıralar yerine getirmemiz gereken bazı sorumluluklarımız bulunmaktadır. Emekli olabilmemiz için ilk şart bağlı olmuş olduğumuz Sosyal Sigorta'nın bütün primlerini ve sigortalarının eksiksiz bir şekilde ödemiş olmanız gerekmektedir. Devamında belli bir yaşı doldurmuş olmanız gerekmektedir. Bu sebeple vatandaşlar iş hayatına başlayıp sigorta girişlerini erken yaptırmak isteseler de daha genç yaşta emekli olma şansına sahip olabilmektedirler Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu ve bağlı kuruluşları bu hizmeti vatandaşlara sunabilmek için hazırlanmış olan bir sistemdir.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık Sigorta Kurumu’nun prim ücreti çok daha düşüktür. Sosyal Sigortalar Kurumu yada Bağ Kur kurumlarına bağlı olmayan yani hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlar için sunulmuş olan hizmet sosyal güvenlik kurumu genel sağlık sigorta hizmettir. Genel Sağlık Sigortası hizmetinden vatandaşların yararlanabilmesi için ilk olarak yaşamış olduğunuz şehrin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gitmeniz gerekmektedir. Sizler buraya gittiğiniz zaman gelir testi yaptırdıktan sonra bazı belgeler ile beraber Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na genel sağlık sigortası için başvuru yapmanız gerekmektedir. Genel Sağlık Sigortası için başvurunuzu tamamladıktan sonra sizler gelir düzeyinde görev bir borç karşınıza çıkacaktır. Sizleri bu yatırmalı gereken primleri yatırdığımız sürece Genel Sağlık Sigortası sağlık hizmetinden faydalanma hakkına sahipsiniz. Ne kadar prim yatırması gerektiğini ise Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemi sayesinde çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden sunulmuş olan Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemlerini yapmak için ilk olarak e-devlet sistemi üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer, e-devlet şifreniz yoksa PTT kurumlarından 2 TL karşılığında çok kolay bir şekilde e-devlet şifresi edinebilirsiniz. PTT kurumlarına e-devlet şifresi alabilmek için 2 TL ödeme yapmanız gerekmektedir. Sizlere özel bir zarfın içerisinde e-devlet şifresi verilecektir. E-devlet şifresini sizlere daha sonra internet üzerinden değiştirme hakkına sahipsiniz. Sisteme T.C kimlik numaranı ve e-devlet şifre ile giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümüne girmeniz gerekmektedir. E-hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen Sosyal Güvenlik Kurumu butonuna tıklamanız gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt bölümlerinde borç sorgulama işlemlerini çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bağ kur borç sorgulama işlemleri için 4B Hizmetler Bölümü altında yer alan 4B borç sorgulama işlemini seçmeniz gerekmektedir. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemleri için diğer hizmetler bölümünün altında yer alan genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu sorgulama seçimi yeni tıklamanız gerekmektedir.