Gündem GSS prim borcu sorgulaması internetten nasıl yapılıyor?

GSS prim borcu sorgulaması internetten nasıl yapılıyor?

04.09.2016 - 13:29 | Son Güncellenme:

GSS (Genel Sağlık Sigortası) maddi durumu iyi olmayan vatandaşların aylık olarak düşük primler ile emeklilik ve ücretsiz sağlık imkanında yararlanması için hizmete sunulan sigorta kuruluşudur. GSS borç sorgulama işlemi ise sigorta primlerini düzenli olarak ödeyemeyen vatandaşların kullanmakta olduğu bir başka sistemdir. GSS borç sorgulama işlemini e Devlet sistemi üzerinden kullanabilirsiniz.

GSS prim borcu sorgulaması internetten nasıl yapılıyor

Ülkemizde maddi durumu iyi olmayan vatandaşların kullanmakta olduğu bir sigorta kuruluşu vardır. Bu sigorta kuruluşu GSS (Genel Sağlık Sigortası) adı altında hizmet vermektedir. Bir SGK kuruluşu olan GSS sigorta kuruluşuna da sigorta prim borcu olan çok sayıda vatandaş vardır. Bu sigorta prim borçlarına devletimiz tarafından zaman zaman af gelse de yine de vatandaşlar GSS borç sorgulama işlemi üzerinden ne kadar borcunuzun olduğu gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için en kullanışlı olan sistem devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemidir.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bildiğiniz üzere e Devlet sistemi ülkemizde bulunan bakanlıkların, kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak vatandaşlarımıza tek bir çatı altında daha hızlı işlem yapma imkanını sunmaktadır. e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan tek işlem e Devlet üyeliğinizin olması olacaktır. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken işlemler oldukça basittir. e Devlet sistemi resmi bir kurum olduğu için üyelik işlemleri de PTT şubeleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir PTT şubesine giderek T.C. kimlik belgeniz ile vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi sizden 2 TL işlem ücreti talep ederek sizde T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu e Devlet şifresini ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili kutucuklara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden iki adımlık bir işlem talep etmektedir. Bu işlemlerin ilk adımı sizden kişisel kimlik bilgilerinizin talep edilmesi olacaktır. Çünkü e Devlet sistemi bir sonraki resmi işlemlerinizde size daha hızlı işlem imkanı sunmayı amaçlamaktadır. Diğer işlemde ise e Devlet üyeliğinizin güvenliği düşünülerek PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresinin kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirilmesi söz konusudur. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de GSS borç sorgulama işlemidir. GSS borç sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet ana sayfası üzerinde bulunan arama sekmesine GSS borç sorgulama yazmanız halinde e Devlet sistemi üzerinden basit bir şekilde GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz.

Yazarlar