Gündem GSS prim borcum ne kadar? GSS borç sorgulama işlemi!

GSS prim borcum ne kadar? GSS borç sorgulama işlemi!

20.04.2016 - 09:57 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi Genel Sağlık Sigortası kapsamında yer alan vatandaşların kullandığı bir sorgulama sistemidir. GSS borç sorgulama ile mevcur prim borcunuzun olup olmadığını öğrenebildiğiniz gibi geçmiş döneme ait sorgulama da yapabiliyorsunuz. GSS borç sorgulama işlemleri çok zamanınızı almadığı gibi internet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Sorgulama işleminin nasıl ve nereden yapıldığını yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

GSS prim borcum ne kadar GSS borç sorgulama işlemi

Vatandaşlar olarak birçok sorumluluğumuz vardır. Bu sorumluluklar kapsamında borçlanmalar da bizim yükümlülüğümüze girmektedir. Bu borçlanmalardan birisi de Genel Sağlık Sigortası borçlanmasıdır. Günümüzde artık gelişen teknoloji ile beraber sağlık sektöründe de günden güne birçok yenilik meydana gelmektedir. Bu bağlamda sorumluluklarımızdan birisi olan GSS borçlarımızı da internet üzerinden sorgulayabiliyoruz. Bu yazımızda da Genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu sorgulama hakkında bilgi vereceğiz. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemlerini internet üzerinden online bir şekilde yaparak sizler de sigortanızda kesinti olmasını önleyebiliyorsunuz. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemini E-devlet sistemi üzerinden E-devlet şifrenizle TC kimlik numaranız yardımıyla öğrenebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı'na ait olan birçok kurum ülkedeki bütün vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamaktadır. İnternet sistemi üzerinden genel sağlık sigortası sorgulama işlemi daha önceden iki farklı site üzerinden yapılabiliyordu. Günümüzde E-devlet üzerinden kolaylıkla yapılmaktadır.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-devlet üzerinden sorgulama yapabilmeniz için E-devlet şifrenizin mevcut olması gerekir. Eğer e-devlet şifreniz yok ise PTT kurumları üzerinden sadece 2 TL karşılığında edinebilirsiniz. Aslında alacağınız bu şifre geçici bir şifre olup daha sonra sisteme giriş yaptıktan sonra dilerseniz bu şifreyi değiştirebilirsiniz. Siz şifreyi oluşturduktan sonra ise değiştirmiş olduğunuz şifre kalıcı olarak istediğin şifreniz olacaktır. Sizler GSS sayesinde hastanelerde yer alan çocuklarınızı çok rahat bir şekilde muayene ettirebilirsiniz. Son yapılan değişiklikler ile beraber artık resmi internet sitesi üzerinden şifresiz bir şekilde genel sağlık sigorta sigortalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi gelelim Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlerinizi nasıl yapacağınız konusuna. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemini E-devlet sistemi üzerinden şifreli bir şekilde E-devlet şifresi ve TC kimlik numaranız sayesinde sorgulayabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden genel sağlık sorgulama işlemini önünüze gelen sayfada kimlik doğrulama işlemini yaptıktan sonra TC kimlik numaranızı E-devlet şifrenizi yazmanı durumunda ayrıntılı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. Daha sonra önünüze gelecek sayfada Genel Sağlık Sigortası borç Bilgilerinizi sizler göreceksiniz. TC kimlik numaranızla E-devlet şifrenizi girdiğiniz zaman doğruluğundan emin olmanız gerekmektedir ve daha sonrasında ise sisteme giriş seçeneğine tıklayarak Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu sistem üzerinde bilmeniz gereken bir şey ise E-devlet şifrenize kullanmanız durumunda yalnızca kendi adınıza işlem yapabilirsiniz. E-devlet şifrenizi kimseye göstermemeniz sizin açınızdan iyi olacaktır.